ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική παρακολουθούν ισλαμιστές

Σε «ύψιστο συναγερμό» παραμένουν ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ μετά το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Οι ελληνικές Αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις γαλλικές και ανταλλάσσουν πληροφορίες για άτομα που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ερευνών. Μέχρι και χθες είχαν ζητηθεί γενικές πληροφορίες για τουλάχιστον 5 άτομα που θεωρούνται ύποπτοι.

Παράλληλα τα ενημερωτικά δελτία των ελληνικών υπηρεσιών  που είναι επιφορτισμένες με την ανάλυση «κινδύνων» έχουν πυκνώσει τα τελευταία 24ωρα, παρέχοντας πληροφορίες για τις κινήσεις ατόμων που έχουν χαρακτηριστεί, για πολλούς και διάφορους λόγους, ως «πρόσωπα ενδιαφέροντος».

Το λεπτό και πολύ σοβαρό ζήτημα της παρακολούθησης  ανθρώπων που ίσως να αποτελούν απειλή για  την ασφάλεια της χώρας χειρίζονται κορυφαίοι  αξιωματικοί του υπουργείου Προστασίας του Π         ολίτη, το οποίο έχει και την ευθύνη πρόληψης αλλά και καταστολής τυχόν ακραίων ισλαμιστικών στοιχειών.  

Σύμφωνα με πληροφορίες στις αρμόδιες υπηρεσίες  έχουν καταρτιστεί εδώ και πολύ καιρό σχετικές λίστες με άτομα που παρακολουθούνται πια στενότερα μετά τις επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης και της αποκάλυψης για το συριακό διαβατήριο που είχε καταγραφεί στο Α.Τ Λέρου στο  σύστημα Eurodac (Ευρωπαϊκό σύστημα καταγραφής αιτούντων ασύλου).

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή για πιθανή παρουσία τζιχαντιστών  στην Ελλάδα  και έχουν εκδοθεί σχετικά πληροφοριακά δελτία. Συγκεκριμένα ερευνάται  αν υπάρχουν στην Ελλάδα μέλη του ISIS που σχετίζονται  με τις επιθέσεις στο Παρίσι ή δίκτυα τζιχαντιστών  που έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκια αξιωματικών της ΕΥΠ είναι σε πλήρη ετοιμότητα να «επέμβουν» εφόσον διαπιστωθεί ότι τα υπό παρακολούθηση ύποπτα πρόσωπα πρόκειται να προχωρήσουν σε ανάληψη επιχειρησιακής δράσης.

 Στο μικροσκόπιο των Αρχών  έχει μπει χώρος προσευχής  στην Καλλιθέα αλλά και ένα κατάστημα στον Ν. Κόσμο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για παρουσία ατόμων που ίσως να σχετίζονται με ακραία στοιχεία. Μάλιστα οι Αρχές γνωρίζουν για άτομο από τον Ν. Κόσμο που είχε φύγει για Συρία να πολεμήσει κατά του Άσαντ.

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε επίσης:

Σε κόκκινο συναγερμό ΕΛΑΣ, ΕΥΠ και στρατός για την τρομοκρατία

Η γαλλική σημαία στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ