ΕΥΠ: Αιφνιδιαστική αλλαγή του υποδιοικητή, ποιος αναλαμβάνει

Στην αντικατάσταση του υποδιοικητή της ΕΥΠ, Γεώργιου Κέλλη, αρμόδιου για την αντικατασκοπία, το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία και του συστήματος «νόμιμων συνακροάσεων» των μυστικών υπηρεσιών, προχώρησε η κυβέρνηση.

Ο πρώην υπαρχηγός ΓΕΣ Γ. Κέλλης αντικαθίσταται μετά από θητεία 13 μηνών, από τον πρώην διοικητή ασφαλείας Θεσσαλονίκης Αντώνη Τζίτζη, ο οποίος είχε αποστρατευτεί πριν από δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες, ο κ. Κέλλης υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος έκτακτους οικογενειακούς λόγους υγείας.

Σχετικά πρόσφατα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΥΠ. Μια επαφή, η οποία συνοδευόμενη από την αλλαγή στη θέση του υποδιοικητή, αναδεικνύει πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ., έχουν ενεργό ρόλο ή τουλάχιστον στενή συνεργασία στη διαχείριση θεμάτων ασφαλείας από την πλευρά της ΕΥΠ.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνεται έμφαση στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, που απαιτεί μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων άρσης απορρήτου των επικοινωνιών από την Ελληνική Αστυνομία, το οποίο πραγματοποιείται από το προηγμένο σύστημα συνακροάσεων της ΕΥΠ και όχι το «παλιό» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Κι αυτό παρ’ ότι η εποπτεία της ΕΥΠ ανήκει ακόμη τυπικά στο γραφείο του πρωθυπουργού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ