Εφιαλτικές εκτιμήσεις: Περισσότερα από 30.000 κρούσματα σήμερα

Ανησυχία επικρατεί στη χώρα μας για την επέλαση της Όμικρον. Σήμερα αναμένεται νέο “μαύρο” ρεκόρ, καθώς ήδη έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ περισσότερα 26.000 κρούσματα κορονοϊού. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 30.000 κρούσματα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να φτάσουν και τα 35.000.

Πλεύρης: Εξετάζονται νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους – Η εισήγηση της επιτροπής

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στα νέα μέτρα για τον κορονοϊό και αποκάλυψε ότι χθες στη συνεδρίαση της επιτροπής, κυρίαρχη ήταν η σκέψη να επιβληθούν νέοι περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους και συγκεκριμένα να μην μπορούν να κάτσουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό.

“Μέσα στην επιτροπή, ήταν κυρίαρχη θέση και το βάζουμε στην ατζέντα του προβληματισμού, ότι θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν ούτε στους εξωτερικούς χώρους να πηγαίνουν χωρίς πιστοποιητικό. Αυτό έλεγαν οι επιστήμονες στην επιτροπή. Θα εξεταστεί και το θέμα πάλι των προνομίων των εμβολιασμένων. Αφήνουμε ανοιχτό το να κάνουμε δεκτές τις εισηγήσεις. Αυτός ήταν χθες ο προβληματισμός της επιτροπής” ανέφερε.

“Το αφήνουμε ανοιχτό στο πλαίσιο της συζήτησης της υποχρεωτικότητας” διευκρίνισε.

Εξετάζεται και η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με ηλικιακά κριτήρια, είπε ο υπουργός.

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.