ΕΔΕ στο δήμο Ιωαννιτών για πλαστά πιστοποιητικά

ΕΔΕ έχει διατάξει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών για υπόθεση που αφορά σε χορήγηση πιστοποιητικών από το Δήμο Ιωαννιτών. 

 “Διακηρυγμένη θέση της Δημοτικής Αρχής είναι  «όλα στο φως». Εφαρμόζοντας τους κανόνες της χρηστής διοίκησης, η Δημοτική Αρχή, από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της, το φθινόπωρο του 2014, προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών που εξασφαλίζουν την διαφάνεια και τον έλεγχο και στον τρόπο χορήγησης πιστοποιητικών” σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διατάξει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, με την οποία διενεργείται  έλεγχος για χορήγηση πιστοποιητικών σε Αλβανούς πολίτες, που βεβαιώνουν εγγραφές στα παλαιά (προ του 1924) δημοτολόγια του Δήμου,

“Εκτός όλων των άλλων, υπήρξε μια διαδικασία εσωτερικών ελέγχων κατά τη διάρκεια της οποίας απευθυνθήκαμε στο Γενικό Προξενείο του Αργυροκάστρου, με το οποίο υπάρχει μια μακρά αλληλογραφία ανταλλαγής πληροφοριών και στοιχείων. Η διαδικασία αυτή οδήγησε στην απόφαση του Δημάρχου Ιωαννιτών να διατάξει ΕΔΕ η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθώντας τους κανόνες που επιβάλει η χρηστή διοίκηση, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και ενέργειες που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, χωρίς να προκαταλαμβάνουμε τα αποτελέσματα των ερευνών, χωρίς καμία διάθεση να στοχοποιήσουμε κανέναν, κινούμαστε με πολύ μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα.

Αυτό –συν τοις άλλοις- σημαίνει πως  δεν  μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε, σε αυτή την πρώιμη φάση, κανένα περαιτέρω στοιχείο που αφορά μια διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη” επισημαίνει.

 

“Διαβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά ότι,  αρχή του Δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα προσωπικά, όπως  και του συνόλου της Δημοτικής Αρχής, είναι «όλα στο φως»” καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών.

 

Διαβάστε επίσης

 Επιχείρησαν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια με πλαστά πιστοποιητικά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ