ΕΔΕ με εντολή Μπακογιάννη έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στη Δημοτική Αστυνομία

Εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή καταγγελία γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη διατάχθηκε σήμερα η άμεση διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί καταγγελία που αφορά σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Η ΕΔΕ διατάχθηκε μετά το βίντεο που ανήρτησε στο TikTok η Δήμητρα Λιαράκου, που αναφέρει ότι μετέβη στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αγίου Κωνσταντίνου για να πληρώσει παράβαση που της είχε βεβαιωθεί και εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία της, οι αστυνομικοί την παρενόχλησαν αρχικά με σχόλια για την εμφάνισή της και προσφέρθηκαν να την συνοδεύσουν σε ένα κατάστημα για φωτοτυπίες επικαλούμενοι την «επικινδυνότητα της περιοχής».

«Μου είπαν θες να σε πάω; Είναι επικίνδυνα τέτοια ώρα στην Αγίου Κωνσταντίνου. Ήταν πρωί. ΕΙΝΑΙ πρωί. Άλλος έλεγε “έλα συνόδευσε την κούκλα, πήγαινε την κοπέλα, πήγαινε την εσύ κλπ”», λέει η γυναίκα στο βίντεο.

Στη συνέχεια, όπως περιγράφει, κατάλαβε ότι χρειάστηκε να βρει ηλεκτρονικά το χαρτί της ασφάλειας του αυτοκινήτου της και όταν το είπε αυτό στους δημοτικούς αστυνομικούς εκείνοι αντέδρασαν ως εξής:  «Αρχίζει να μου λέει ο ένας αστυνομικός να πάω σπίτι του για να βρούμε την ασφάλεια. Ο άλλος χασκογελούσε δίπλα του. Έλεγα ξανά και ξανά ότι θέλω να βρούμε την ασφάλεια και εκείνοι μου έλεγαν “τι μπορείς να κάνεις εσύ για εμένα αν σου βρω την ασφάλεια;”».

«Ένιωσα ότι με υποτιμάνε τόσο πολύ… Σηκώθηκα και έφυγα. Ήταν τρεις άντρες, όπου και οι τρεις – με συγχωρείτε για την έκφραση – με κ…ζανε. Γενικά έχω πολύ δυνατή προσωπικότητα. Και θα μπορούσα να μην έχω. Ο μόνος λόγος που είμαι έτσι είναι γιατί όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ πού σκατά ζω. Νιώθω ότι δεν μπορεί να καταλάβει κανένας άντρας πώς νιώθω αυτή τη στιγμή», αναφέρει η Δήμητρα Λιαράκου.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Ένα βίντεο που δυστυχώς μόνο οι γυναίκες θα καταλάβουν. Είχα πάει στο κέντρο της Αθήνας για να πάρω τις πινακίδες μου επειδή είχα φάει πρόστιμο, στη δημοτική αστυνομία. Είχα πάρει τηλέφωνο νωρίτερα και είχα ρωτήσει τι χρειάζεται να έχω μαζί μου και μου είπαν ταυτότητα και δίπλωμά μου.

Τέλος πάντων πάω, μου λένε πως χρειάζεται η ασφάλεια και η άδεια του αυτοκινήτου. Τα πάω μου λένε χρειάζονται φωτοτυπίες, έχει εδώ δίπλα ένα φωτοτυπάδικο. Μου λέει “θέλεις να σε πάω, είναι επικίνδυνα εδώ τέτοια ώρα στον Άγιο Κωνσταντίνο” και ήταν πρωί, είναι πρωί! Λέει ο άλλος “έλα συνόδευσε την κούκλα, πήγαινε την κοπέλα, έλα πήγαινέ την εσύ” και κάτι τέτοια.

Πάω να βγάλω φωτοτυπίες και συνειδητοποιώ ενώ έχω πληρωμένη την ασφάλεια, δεν βρίσκω το χαρτί της. Όλα αυτά γίνονται και ηλεκτρονικά. Λέω να βρούμε ηλεκτρονικά την ασφάλεια και αρχίζει να μου λέει ο ένας αστυνομικός να πάμε σπίτι του για να βρούμε την ασφάλεια…

Ο άλλος χασκογελούσε δίπλα του. Έλεγα ξανά και ξανά “μπορούμε να βρούμε την ασφάλεια” και έλεγαν “τι μπορεί να κάνεις εσύ για εμένα για να σου βρω την ασφάλεια”. Είμαι τόσο συγχυσμένη, τόσο συγχυσμένη. Ένιωσα να με υποτιμούν τόσο πολύ, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Ήταν τρεις άνδρες και οι τρεις με συγχωρείτε και για την έκφραση, με κα@@@@@@ζανε.

Έχω δυνατή προσωπικότητα, θα μπορούσα να μην έχω. Θέλω να βρούμε την ασφάλεια, θέλω απλά να μου πείτε τι χρειάζεται να κάνω. Και απλά συνέχισαν να μου την πέφτουν. Και ο μόνος λόγος που είμαι έτσι είναι επειδή όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ πού σκ@@τά ζω! Και νιώθω ότι δεν μπορεί να καταλάβει κανένας άνδρας πως νιώθω αυτή τη στιγμή. Όχι ότι όλες οι γυναίκες μπορούν εδώ πέρα, πάνε και χορεύουν ζεϊμπέκικα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ