Δύο τραυματίες στις Σκουριές

Δύο τραυματίες στις Σκουριές

 

Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της έντασης που σημειώθηκε νωρίτερα στις Σκουριές Χαλκιδικής, όπου πραγματοποιούν κινητοποίηση κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για την μεταφορά φορτίων της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου. Επίσης, Δύο γυναίκες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, ενώ αποκλεισμένος παραμένει ο δρόμος, που οδηγεί στο εργοτάξιο της εταιρίας, στην τοποθεσία “Χονδρό Δέντρο”.

Σχετικά με την καταγγελία του Συντονιστικού Φορέων Σταγείρων Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού ότι η “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.” χρησιμοποιεί επικίνδυνα υλικά για την επίστρωση δασικών δρόμων ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κώστας Γεωργαντζής τόνισε: “το υλικό που στρώνουμε στον εν λόγω δρόμο είναι από λατομεία της περιοχής. Σε ότι αφορά τις δειγματοληψίες, μπορεί να κάνει όποιος θέλει”.

Σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Φορέων, επισημαίνεται ακόμη, ότι η εταιρία σκοπεύει να μεταφέρει στο εργοτάξιο των Σκουριών, κοντέινερς των οποίων η εγκατάσταση απαιτεί οικοδομική άδεια, την οποία, όπως καταγγέλλεται, δεν έχει εξασφαλίσει. Επίσης, όπως καταγγέλλει το Συντονιστικό Φορέων “σύμφωνα με τα αποτελέσματα αναλύσεων δειγμάτων τα υλικά που χρησιμοποιούνται περιέχουν αρσενικό και άλλα βαρέα μέταλλα”.

“Αυτό το παιχνιδάκι με τις άδειες για κοντέινερ παρατράβηξε. Δεν φτιάχνουμε μεταλλείο με την άδεια της πολεοδομίας, φτιάχνουμε μεταλλείο με τις άδειες που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές”, δήλωσε σχετικά ο κ. Γεωργαντζής.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτό:Save-Skouries

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ