Δύο οι τραυματίες αστυνομικοί

Σε συμπλοκή ακόμα και με ανταλλαγή πυροβολισμών, μεταξύ Ρομά και αστυνομικών, κατέληξε η καταδίωξη ενός τζιπ που ξεκίνησε χτες το απόγευμα από τον “Σείριο” στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας και έφτασε μέχρι τον καταυλισμό στο Μενίδι.

Απολογισμός των επεισοδίων ήταν ο τραυματισμός δύο αστυνομικών από πέτρες, ζημιές σε δύο υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ και η προσαγωγή επτά ατόμων από το οποία το ένα συνελήφθη.

Η περιπετειώδης καταδίωξη ξεκίνησε γύρω στις 17.30, όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό του τζιπ, στο οποίο επέβαιναν άγνωστα άτομα, να σταματήσει για έλεγχο, στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Αθήνα. Ο οδηγός όμως ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, με αποτέλεσμα να το καταδιώξουν μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το τζιπ, αφού μπήκε για λίγο στην Αττική Οδό, κατέληξε στον καταυλισμό Ρομά στο Μενίδι, όπου οι επιβάτες του το εγκατέλειψαν και εξαφανίστηκαν. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν αστυνομικές δυνάμεις της ‘Άμεσης Δράσης, αλλά τοτε δέχτηκαν επίθεση με πέτρες από ομάδα που ήταν μέσα στον καταυλισμό, τα οποία προκάλεσαν φθορές σε μια μοτοσικλέτα και ένα περιπολικό.

Επιτόπου μετέβη διμοιρία των ΜΑΤ, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία, ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε, ενώ δύο άτομα άνοιξαν πυρ με κυνηγετικά όπλα εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Τελικά αργά το βράδυ τα επεισόδια έληξαν και προσήχθησαν τα επτά άτομα, εκ των οποίων κρατήθηκε το ένα για συμμετοχή στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στις 23.20, δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, μετέβησαν μόνοι τους στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι περιποιήσεις των γιατρών, γιατί όπως δήλωσαν τραυματίστηκαν από πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Το τζιπ, για το οποίο δεν είχε δηλωθεί κλοπή, κατασχέθηκε. Από την Αστυνομία διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων Ρομά που έλαβαν μέρος στο επεισόδιο και στην καταδίωξη και ιδίως εκείνων που πυροβόλησαν.Πηγή: ΑΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ