Δρόμος – «παγίδα θανάτου» στην Κορινθία: Τρύπα απειλεί να «καταπιεί» αυτοκίνητα  – ΦΩΤΟ αναγνώστη

«Παγίδα θανάτου» στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών. Στο 53ο χιλιόμετρο, στην Λυγιά Δερβενίου στην Κορινθία ο δρόμος έχει «ανοίξει»,  με μια τεράστια τρύπα να… απειλεί να καταπιεί διερχόμενα αυτοκίνητα και με τον κίνδυνο ακόμη και θανατηφόρων τροχαίων να είναι μεγάλος.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr,  ο δρόμος έχει «σπάσει» και μοιάζει σαν να έχει δημιουργηθεί κρατήρας από έκρηξη, ενώ σε αρκετά άλλα σημεία, παράπλευρα έχουν προκληθεί ρωγμές. Το πιο πιθανό είναι η οδική αρτηρία να έχει διαβρωθεί λόγω της θάλασσας.

Κορινθία - δρόμος

Ο πρόεδρος της Λυγιάς και ο Δήμος Δερβενίου – Ευρωστίνης έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τις 9 Ιανουαρίου 2024, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής. Ο κίνδυνος είναι τεράστιος καθώς η τρύπα βρίσκεται πάνω στη στροφή του δρόμου με αποτέλεσμα να μην γίνεται άμεσα αντιληπτή από τους οδηγούς.

«Θα σκοτωθεί κόσμος» προειδοποιούν κάτοικοι της Λυγιάς, οι οποίοι κάνουν λόγο για εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων. Όπως καταγγέλλουν και φαίνεται στις φωτογραφίες, το μόνο που έχουν κάνει οι τεχνικές υπηρεσίες είναι να τοποθετήσουν κώνους, μία κορδέλα και 2-3 προειδοποιητικά σήματα προκειμένου οι οδηγοί να μην τρέχουν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 30 χλμ. Μάλιστα όταν στην περιοχή επικρατεί κακοκαιρία με δυνατούς ανέμους, οι κώνοι «εξαφανίζονται».

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, από την Περιφέρεια τούς λένε ότι «δεν υπάρχουν λεφτά για την κατασκευή του δρόμου» και γι’ αυτό έχουν καταφύγει σε αυτές τις προσωρινές λύσεις με τους κώνους και τα προειδοποιητικά σήματα.

Κορινθία - δρόμος

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του enikos.gr, που τραβήχτηκαν στις 21 Φεβρουαρίου 2024, ένα αυτοκίνητο «έπεσε» μέσα στην τρύπα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο όχημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ