Δωρεάν φρούτα στα σχολεία

Δωρεάν φρούτα στα σχολεία

Μετά τη Θεσσαλονίκη αρχίζει αύριο, Τρίτη και στην Αττική, η υλοποίηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων και της φρουτοσαλάτας στα σχολεία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με την εκ περιτροπής διανομή, πραγματοποιείται σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ πέρυσι υλοποιήθηκε αντίστοιχα μόνο σε σχολεία της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα προβλέπει διανομή μήλων και πορτοκαλιών ολοκληρωμένης διαχείρισης και φρουτοσαλάτας, η οποία περιλαμβάνει ροδάκινο, αχλάδι, βερίκοκο και φυσικό χυμό σταφυλιού, σε περίπου 1.400 σχολεία και 280.600 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε κάθε μαθητή θα διανεμηθούν, σε πέντε δόσεις, συνολικά 10 φρουτοσαλάτες, 22 πορτοκάλια και 22 μήλα.

 «Μέσα από αυτό το πρόγραμμα αλλά και από το πρόγραμμα της επιδότησης γάλακτος στα σχολεία, θέλουμε να εξοικειώσουμε τα παιδιά με τα εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα του τόπου μας, καθώς η κατανάλωσή τους έχει ιδιαίτερη σημασία για την υγιεινή διατροφή» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης.

Δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει ότι ο τομέας των φρούτων και των λαχανικών θα στηριχθεί περαιτέρω στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, με τη νέα Συμφωνία που επήλθε επί ελληνικής Προεδρίας και αφορά το σχέδιο Κανονισμού για τα μέτρα ενημέρωσης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων, τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στις αγορές των τρίτων χωρών. Με τον νέο αυτόν Κανονισμό εκσυγχρονίζεται αφενός το θεσμικό πλαίσιο προώθησης των αγροτικών προϊόντων της ΕΕ και αφετέρου αυξάνονται σταδιακά και σημαντικά, τα διατιθέμενα κοινοτικά κονδύλια, τα οποία από 61,5 εκατ. ευρώ το 2013 θα ανέλθουν στα 200 εκατ. ευρώ έως το 2020.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ