Δόμνα Μιχαηλίδου: «Πολύ κοντινή μου φίλη έπεσε θύμα κακοποίησης»

Σε μία προσωπική εξομολόγηση προχώρησε υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέροντας πως στενή της φίλη είχε πέσει θύμα κακοποίησης.

«Έχουμε δει και θέλω να είμαι κάθετη, γιατί το έχω δει στο κοντινό μου περιβάλλον, ότι θεωρούμε ότι δεν θα συμβεί σε εμάς. Θεωρούμε ότι η κακοποίηση είναι κάτι που συμβαίνει στην επαρχία, ότι συμβαίνει σε πολύ χαμηλά εισοδήματα ή κάτι που συνέβη στο παρελθόν και δεν συμβαίνει πια», είπε αρχικά, μιλώντας στο MEGA.

«Έχω πολύ κοντινή μου φίλη, η οποία ήταν θύμα κακοποίησης. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι μπορεί να συμβεί σε όλες μας, σε γυναίκες που μένουν στην Αθήνα και στην επαρχία, σε νεότερες και μεγαλύτερες γυναίκες. Όταν θεωρούμε ότι η κακοποίηση είναι συνδεδεμένη με το εισόδημα ή τη μόρφωση, τότε γυναίκες που είναι πιο υψηλού εισοδήματος, γυναίκες που έχουν μόρφωση, θεωρούν πως εάν μιλήσουν γι’ αυτό τότε αυτομάτως κατεβαίνουν στα μάτια του κόσμου».

Όπως ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου, μόλις η φίλη της την πληροφόρησε για την κακοποίησή της, την παρέπεμψε στις αρμόδιες δομές για να λάβει υποστήριξη.

«Ήρθε, το είπε σε μένα κι εγώ την παρέπεμψα σε κρατικές δομές, όπου θα μπορούσε να υποστηριχτεί. Φοβόταν πάρα πολύ και η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πάει στην αστυνομία. Δεν ήξερε ότι υπάρχουν δομές, το υποψιαζόταν. Πίστευε, όμως, ότι οι κρατικές δομές υποστήριξης είναι δομές που έχουν να κάνουν με πάρα πολύ ταλαιπωρημένο κόσμο, που δεν έβαζε τον εαυτό της σε αυτή την κατηγορία».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου κατέληξε πως η κακοποίηση μπορεί να έχει αντίκτυπο και στα παιδιά, καθώς βιώνουν το κακοποιητικό περιβάλλον και αυτό μπορεί να περάσει στη συμπεριφορά τους.

«Για κανέναν δεν υπάρχει μια φορά γιατί για να το κάνει ο άλλος αυτό, να σηκώσει το χέρι ή να σε απαξιώσει τόσο ή να μη σε αφήσει να κάνεις αυτό που θέλεις και να πηγαίνεις στη δουλειά και να σε κακοποιεί και ψυχολογικά με τον τρόπο αυτό, δεν θα σταματήσει. Αλλά πρέπει όλες να καταλάβουμε ότι αν είναι μια φορά κακό για εμάς, είναι δέκα φορές κακό για τα παιδιά μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για την συμπεριφορά και την ανοχή στη βία που θα αποκτήσουν τα ίδια τα παιδιά», επεσήμανε η υφυπουργός Παιδείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ