Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Αρνούνται την εμπλοκή τους οι κατηγορούμενοι

Της Άννας Κανδύλη

Αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου οι φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί στην υπόθεση, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ντούλτσε Όλντι. Απολογούμενοι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και οι δύο «έδειξαν» τον δολοφονημένο Άρμπερ Μπάκο.

Ειδικότερα, ο Κλ.Λεκοτσάι υποστήριξε μεταξύ άλλων πως« καθαρός ουρανός, δεν είμαι. Αλλά για αυτά που έχω κάνει έχω καταδικαστεί. Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο ενέπλεξε το όνομά μου πίσω από την πλάτη μου. Αυτός έδωσε την εντολή στον Μπραχιμάι να πάει στον Ζαφειρόπουλο για να τον τρομάξει. Ήταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι και να πεθάνει. Ήθελαν να πάρουν λεφτά από τον Φλώρο μέσω του Ζαφειρόπουλου και να πάρουν στοιχεία από το δικηγόρο για το πού μένει ο Φλωρος». Ισχυρίστηκε δε ότι για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στη οποία υπόθεση είναι μάρτυρας, ο Άμπερ Μπάκο του μετέφερε πως την εντολή την είχε δώσει ο Αρ. Φλώρος.

Ο συγκατηγορούμενος του Ντ.Όλντι, είπε πως «καλό είναι να βγει η αλήθεια. Να μάθει και η οικογένεια γιατί και πώς έγινε. Όχι για μένα. Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος. Μου κατέστρεψε τη ζωή ο Μπάκο. Για τους συγγενείς του, αυτοί να μάθουν την αλήθεια, την οποία θα τη βρείτε εσείς. Είμαι ο τελευταίος που έμαθα τι έγινε… Η οικογένειά του όμως πρέπει να μάθει. Είναι κρίμα».

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι, υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον γνωστό ποινικολόγο αλλά μόνο να τον τραυματίσει ώστε να φοβηθεί και να φύγει το μήνυμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ