Πάτρα: Η ώρα του εισαγγελέα για την Ρούλα Πισπιρίγκου – Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη της μητέρας για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το Πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, με τη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου να συλλαμβάνεται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης κόρης της, η οποία και ήταν η τελευταία που πέθανε τον Ιανουάριο.

O θάνατος της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου σε ηλικία παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη, αποτέλεσε και την αφορμή ώστε να υπάρξει παρέμβαση της Εισαγγελίας Πατρών και η υπόθεση να ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη σύλληψη της μητέρας της.

Η σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου έγινε μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Γείτονες στο σπίτι που διέμενε η γυναίκα στην Πάτρα περιέγραψαν στο thebest.gr τη στιγμή της προσαγωγής. Το βαν με τα φιμέ τζάμια του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, έφτασε γύρω στις 17.15 στην οδό Μπιζανίου. Οι γείτονες είδαν δυο άνδρες της Αστυνομίας να κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο, να ειδοποιούν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και να τη συνοδεύουν στο αυτοκίνητο με προορισμό τη  ΓΑΔΑ. Η ίδια κρατούσε στα χέρια της έναν φάκελο. Στα πρώτα λόγια που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν “με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας”.

Το όχημα που τη μετέφερε από την Πάτρα, έφτασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και αμέσως μετά η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Η 33χρονη πρόκειται να οδηγηθεί, πιθανότατα αύριο το πρωί, στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, “από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πριν από λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της”.

Το σκεπτικό του εισαγγελέα για το ένταλμα σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου – “Αν σκοτώσεις το παιδί σου…”

Σύμφωνα με την Άννα Κανδύλη, ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή με το σκεπτικό ότι “αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους”.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε μία ουσία, η οποία ήταν τοξική σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Κατέθεσαν οι γιατροί και είπαν ότι δεν χορήγησαν ποτέ στο παιδί αυτή την ουσία. Οι εξελίξεις, στη συνέχεια, ήταν καταιγιστικές.

Η πρώτη αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης, όταν ρωτήθηκε για τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε «πριν που μιλήσαμε δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν ξέρω. Τώρα δεν ξέρω τι να σας πω. Δεν γνωρίζω, θα επικοινωνήσω και θα δω».

Σχετικά με το αν υπήρχαν κάποιες ενοχλήσεις από την αστυνομία τις προηγούμενες ημέρες απάντησε αρνητικά.

«Από κανέναν, είμαι στη δουλειά αυτή τη στιγμή» ανέφερε και τελείωσε η τηλεφωνική επικοινωνία.

Το πρωί, πριν από όλες τις εξελίξεις, σε επικοινωνία με το Star ο πατέρας δήλωσε ήρεμος, ενώ ανέφερε ότι “δεν γνώριζε κάτι για την ουσία τροπονίνη”.

Ενδεχομένως να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας

Οι τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με τον Alpha, αναφέρουν ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ποσότητα 6ml ανά λίτρο αίματος για τη Τζωρτζίνα, ποσότητα που θεωρείται πολύ μεγάλη και ικανή να προκαλέσει τον θάνατο.

Συγκεκριμένα στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος.Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί, ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που τη χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί κατέθεσαν ότι η κεταμίνη δεν χορηγήθηκε ποτέ από τους ίδιους στη Τζωρτζίνα και πως η ουσία δρα 10-15 λεπτά μετά τη χορήγησή της και αρκεί ένας άνθρωπος να μείνει για ελάχιστο χρόνο με το πρόσωπο στο οποίο θα χορηγηθεί για να γίνει αυτό.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς, και δεν αποκλείεται τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας, τα οποία είχε αποκαλύψει η ίδια η μητέρα, να οφείλονται ενδεχομένως σε χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Οι επόμενες ώρες της Ρούλας Πισπιρίγκου – Όλη η διαδικασία

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στη μικρή Τζωρτζίνα εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη, που δεν δόθηκε από γιατρούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκε και άλλη μια θανατηφόρα ουσία.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της μάνας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, με βάση τα στοιχεία που διαβίβασε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών στην Εισαγγελία. Η κατηγορία πυροδότησε τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Ο ανακριτής που πήρε στα χέρια του τη δικογραφία που προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης. Η μάνα των τριών παιδιών θα μεταφερθεί στην Ευελπίδων προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία και στη συνέχεια θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή, απ’ όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία.

Σημειώνεται ότι ο λόγος για τον οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών, παρόλο που η προκαταρκτική εξέταση διετάχθη από την Εισαγγελία Πάτρας, είναι ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας επήλθε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

“Καμία αμφιβολία ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου χορήγησε τις ουσίες στην Τζωρτζίνα” – Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αυτή που χορήγησε τις θανατηφόρες ουσίες στην 9χρονη Τζωρτζίνα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στο enikos.gr.

Οι ίδιες πηγές, υπογραμμίζουν ότι από τη δικογραφία τεκμηριώνεται με απόλυτο τρόπο το πώς χορηγήθηκαν οι ουσίες στην άτυχη Τζωρτζίνα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο όταν και κατέληξε τον Ιανουάριο. Και ότι, επίσης, τεκμηριώνεται πως η μητέρα ήταν η μόνη που βρισκόταν σε θέση να τις χορηγήσει στο παιδί, που είχε υποστεί τετραπληγία έπειτα από ανακοπή.

Σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου υπάρχουν κι άλλα στοιχεία, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας δεν φαίνεται να εμπλέκεται, καθώς δεν βρισκόταν στην Αθήνα όπου και κατέληξε η Τζωρτζίνα.

Πισπιρίγκου Πάτρα

Στο μικροσκόπιο ο ρόλος ακόμη δύο προσώπων για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ο ρόλος ακόμη δύο προσώπων για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA, θα εξεταστεί ο ρόλος συγγενών της μητέρας, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης.

Επίσης, εξετάζεται αν έχει προκληθεί με τον ίδιο τρόπο και το άλλο καρδιακό επεισόδιο που οδήγησε στην εγκεφαλική βλάβη που υπέστη η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια περίοδο που η σχέση του ζευγαριού ήταν ιδιαίτερα διαταραγμένες. Και τότε, η 9χρονη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή υπό τις ίδιες συνθήκες.

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Η αδελφή μου είναι ύποπτη – Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν στοιχεία

H αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε για τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι τους. Όπως ανέφερε ο Alpha, η αδελφή της, Δήμητρα ήταν μαζί της την ώρα που οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού στην Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση έγινε υπό άκρα μυστικότητα καθώς οι αστυνομικοί από την Αττική χρησιμοποίησαν υπηρεσιακό όχημα.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι βρίσκεται στο σπίτι και ότι οι αστυνομικοί τους είπαν ότι πρόκειται για προσαγωγή. “Ωστόσο είμαι σίγουρη ότι μιλάμε για σύλληψη” σημείωσε.

Η δημοσιογράφος την ρώτησε τι ακριβώς εννοεί, καθώς όλο αυτό το διάστημα η οικογένεια υποστήριζε ότι η μητέρα των τριών παιδιών είναι αθώα.

“Η αδελφή μου είναι ύποπτη και το καταλαβαίνω ότι υπάρχουν στοιχεία. Προσπαθώ να κρατήσω μια επικοινωνία μαζί της, έχει φύγει όμως για την Αθήνα. Είμαι μόνη στο σπίτι” ήταν η απάντηση.

Νέες “βόμβες” από τον Κατερινόπουλο: Και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της – Τι την πρόδωσε

Ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της αστυνομίας ήταν από τους πρώτους που εξέφρασε δημόσια την εκτίμησή του ότι ο θάνατος των τριών κοριτσιών αποτελεί εγκληματική ενέργεια.

Σχολιάζοντας τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της άτυχης Τζωρτζίνας, ο Θανάσης Κατερινόπουλος διατύπωσε τη βεβαιότητά του ότι αποκλείεται να μην έχει σχέση και με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Αποκάλυψε ότι η μητέρα ήταν η πρωταγωνίστρια στο περιστατικό που συνέβη στο γραφείο τελετών, όταν ο ίδιος έκανε γνωστό ότι το ένα παιδί είχε σημάδι στο μάγουλο. Απάντησε σε αυτούς που, όπως είπε, τον λοιδόρησαν τότε, ενώ τόνισε ότι ούτε ο ίδιος ήθελε να υπάρξει μία τέτοια εξέλιξη. “Σαν πατέρας το λέω αυτό, σαν άνθρωπος”, είπε χαρακτηριστικά.

“Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία αλλά μόνο για την Τζωρτζίνα, έχουμε και τα άλλα δύο παιδιά τα οποία ‘έφυγαν’ από τα χέρια της μητέρας τους”, είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στο Star.

“Αυτό που με έκανε από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξω ότι ήταν έγκλημα, είναι αρχικά ότι έχω εξασκηθεί στην γλώσσα του σώματος. Οι όλες εμφανίσεις αυτής της κυρίας έδειχναν ότι είναι ένοχη. Η γλώσσα του σώματός της έδειχνε την ενοχή της. Από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, όλοι οι θάνατοι των παιδιών έγιναν Σάββατο προς Κυριακή”.

Τι έκανε τους αστυνομικούς να προχωρήσουν στην προσαγωγή της μάνας

Μία συγκεκριμένη πληροφορία που έφτασε σήμερα στις Αρχές, φαίνεται πως ήταν εκείνη που οδήγησε στις ραγδαίες εξελίξεις με την προσαγωγή και την άσκηση δίωξης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εκπρόσωπος μίας ΜΚΟ, που γνωρίζει τη μητέρα, μετέβη σήμερα στην Εισαγγελία της Πάτρας και ενημέρωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος η Ρούλα Πισπιρίγκου να αυτοκτονήσει.

Έτσι, οι Αρχές έδρασαν άμεσα. Η μητέρα οδηγείται, συνοδεία των αστυνομικών, από την Πάτρα στην Αθήνα. Στη συνέχεια, θα μεταχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να ανακριθεί για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της προσαγωγής της Ρούλας Πισπιρίγκου, έξω από το σπίτι της στην Πάτρα συγκεντρώθηκε πλήθος δημοσιογράφων και κόσμου.

Πάτρα-Πισπιρίγκου

Ανατριχιαστική αποκάλυψη από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την συγκλονιστική υπόθεση. Εξήγησε ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας “ξεκλειδώνει” την έρευνα για τους θανάτους των αδελφών της, ενώ υπογράμμισε πως το άτυχο 9χρονο κοριτσάκι είχε βασανιστικό τέλος. “Η Τζωρτζίνα υπέφερε αρκετά”, είπε αρκετά.
“Και η Τζωρτζίνα, το τελευταίο παιδί, ήταν ένα παιδί που υπέφερε αρκετά. Φαίνεται ότι δεν ήταν μία διαδικασία που με τη μία φορά την οδήγησε στον θάνατο. Νομίζω ότι και οι μαρτυρίες των γιατρών εδώ θα παίξουν σημαντικό ρόλο και θα μας σκιαγραφήσουν όλη την περιπέτεια μέχρι τον θάνατο, μέχρι την κατάληξη αυτού του μικρού παιδιού”, τόνισε ο Γρηγόρης Λέων.Σε παρέμβαση που έκανε νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Γρηγόρης Λέων τόνισε ότι “στο τρίτο παιδί ήταν μια πλήρης ιατροδικαστική διερεύνηση, όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αποκλείονταν ουσιαστικά όλοι οι παθολογικοί και γονιδιακοί παράγοντες και όποιος άλλος παράγοντας μπορούσε να λειτουργήσει ως ένας ‘φυσικός’ θάνατος στο παιδί και αυτό που έμενε ήταν να διαγνώσουμε τον εξωγενή παράγοντα”.

Σχετικά με την κεταμίνη, ο κ. Λέων είπε πως “η ουσία μπορεί να επιφέρει και μόνη της τον θάνατο, αλλά αυτό είναι ανάλογο και με την ποσότητά της. Σίγουρα επέδρασε μαζί με τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί”.

Κεταμίνη βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας φέρεται να εντοπίστηκε μία ουσία, η οποία ωστόσο, δεν χορηγήθηκε στο παιδί από γιατρούς στο νοσοκομείο, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, σύμφωνα με το Live News και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Πρόκειται για την κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες -μία αμπούλα- μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Ίσως αν εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που μπορεί, αν επιβεβαιωθεί, να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επεσήμανε τη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου, σύμπτωμα που τώρα οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης. Οι γιατροί αναφέρουν πως η ουσία της κεταμίνης χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη με την Τζωρτζίνα, οπότε είναι σαφές πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ