Για ξυλοδαρμό ενός μεσίτη της Μυκόνου, με τον οποίο είχε δοσοληψίες ο δολοφονημένος 54χρονος τοπογράφος – μηχανικός, Παναγιώτης Στάθης, είχε ταυτοποιηθεί ο άνδρας που έπεσε νεκρός μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, λίγες μέρες πριν, έπειτα από επίθεση με κουζινομάχαιρο που δέχτηκε από συγκρατούμενό του.
Σύμφωνα με το Star, οι Αρχές θα εξετάσουν αν η δολοφονία του 35χρονου κρατούμενου, αλβανικής καταγωγής με «πλούσιο» ποινικό παρελθόν, έχει πιθανή σχέση με τις έρευνες που γίνονται στη Μύκονο και την δράση κυκλωμάτων.
Βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία του 35χρονου Αλβανού
Στο βίντεο ντοκουμέντο του ΑΝΤ1 αποτυπώνεται η στιγμή που δύο κρατούμενοι προσεγγίζουν τον 35χρονο Αλφόνσο Ντότσι και τον τραυματίζουν θανάσιμα με μαχαίρι.
Όπως είχε γράψει το enikos.gr, ο δράστης ταυτοποιήθηκε από ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών και κατά την εξέτασή του από τον Ανθρωποκτονιών ομολόγησε την πράξη του. Οι αρχές εντόπισαν και το όπλο του εγκλήματος, ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο αρνήθηκε να αποκαλύψει στους αστυνομικούς πού το βρήκε.
Ο δράστης και το θύμα, ήταν φίλοι και είχαν αποδράσει μαζί το 2017. Από ότι φαίνεται, πρέπει να είχαν κι άλλου είδους διαφορές μέσα στην φυλακή, και το φονικό φέρεται να μην έγινε μόνο για την θερμοκρασία στο κελί.
Όπως είχε αποκαλύψει το enikos.gr, ο Αλβανός κρατούμενος περιέγραψε στους αστυνομικούς, πώς έγινε η δολοφονία. «Λόγω του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών, είχαμε αποφασίσει όλοι τον τελευταίο καιρό να μην μπαίνουμε μέσα στα κελιά, αφού δεν αντέχαμε την ζέστη. Είχαμε συμφωνήσει να τηρήσουμε όλοι την ίδια στάση. Όταν λοιπόν, μας ζήτησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να μπούμε στα κελιά, εγώ μπήκα και το θύμα άρχισε να με ειρωνεύεται λέγοντάς μου “γιατί κάνεις το χατίρι των σωφρονιστικών; Τι είπαμε; Δεν είπαμε ότι δεν θα μπαίνουμε στα κελιά;”. Τότε, εγώ εκνευρίστηκα και του είπα “θα κάνω ό,τι θέλω”. Εκείνος, συνέχισε να με ειρωνεύεται, και τότε έβγαλα από το παντελόνι μου το μαχαίρι και άρχισα να τον καρφώνω στο σώμα του. Ένας από την ομάδα του προσπάθησε να με ακινητοποιήσει και τότε, τον μαχαίρωσα και αυτόν».
Σημειώνεται πως, ο νεκρός, κρατούνταν στις φυλακές για παράνομη κατοχή όπλων και το 2018 είχε αποπειραθεί να αποδράσει, ενώ τον μετέφεραν από τα Χανιά με το πλοίο στην Αθήνα, στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο δεν τα είχε καταφέρει. Παράλληλα, έχει καταδικαστεί για δύο ανθρωποκτονίες, μία ενός επιχειρηματία στην δυτική Αττική το 2018, κατά την διάρκεια ληστείας, και για μία ακόμη, μίας ηλικιωμένης, πάλι, κατά την διάρκεια ληστείας.
