Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Τα λάθη που οδήγησαν στις συλλήψεις -Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες του φονικού στην Αγία Βαρβάρα με κατηγορουμένους τρεις ανήλικους, τη 15χρονη κόρη του θύματος, τον 17χρονο φίλο της και έναν 16χρονο. Κυνική ήταν η ομολογία της 15χρονης που παραδέχτηκε ότι την ώρα που οι ανήλικοι συνεργοί της σκότωναν τη μητέρα της στο διπλανό δωμάτιο την άκουγε να ουρλιάζει

Ο 16χρονος από το Λουτράκι ζήτησε “συγγνώμη” που δεν εμπόδισε τη δολοφονία της 50χρονης Ρίας Π. απολογούμενος στην Ανακρίτρια Ανηλίκων, και με τον τρόπο αυτόν παραδέχτηκε ότι όταν έφθασε στο σπίτι της Ελ. Βενιζέλου η γυναίκα ήταν ζωντανή και ο ίδιος ήταν παρών την ώρα της δολοφονίας.

Ο 16χρονος Γ. που είχε παραδοθεί στο Α.Τ Λουτρακίου το απόγευμα της Δευτέρας αμέσως μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

Κυνική η ομολογία της 15χρονης κόρης

Σοκάρει η κυνικότητα με την οποία η ανήλικη κόρη του θύματος περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο σπίτι στην Αγία Βαρβάρα. Όπως είπε, η ίδια δεν συμμετείχε στη δολοφονία αλλά περίμενε στην κρεβατοκάμαρά της όση ώρα οι δύο φίλοι της μαχαίρωναν μέχρι θανάτου τη μητέρα της.

“Εγώ επειδή ήξερα τι θα γίνει έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα… Λίγες μέρες πριν γίνει το κακό, δύο ή τρεις νομίζω, είχαμε μαλώσει πάλι πολύ έντονα με τη μαμά του. Πάλι για χρήματα. Εκείνο το βράδυ που ήταν και ο Δ… στο σπίτι, η μάνα μου με είχε χτυπήσει, με έβρισε και με πέταξε στον καναπέ. Όταν τελείωσε όλο αυτό, αποφασίσαμε με τον Δ… ότι κάτι έπρεπε να κάνουμε. Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να τη σκοτώσουμε” και συνέχισε: “Όταν ο Δ… και ο Γ… μπήκαν στο σπίτι, πήγαν κατευθείαν στο δωμάτιο της μαμάς μου. Εγώ επειδή ήξερα τι θα γίνει, έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα. Λίγο αργότερα άκουσα τη μαμά μου να ουρλιάζει και για 2 λεπτά περίπου ακουγόταν φασαρία. Μετά από λίγο δεν ακουγόταν φασαρία και ο Δ… με τον Γ… ήρθαν στο δωμάτιό μου. Μου είπαν ότι τελείωσαν όλα. Κατάλαβα ότι η μαμά μου πέθανε. Εγώ δεν είδα τι έγινε μέσα στο δωμάτιο., ούτε ήθελα να πάω εκεί που ήταν το πτώμα” φέρεται ότι κατέθεσε η 15χρονη.

Από την πλευρά του ο 17χρονος από τη Ρουμανία ανέφερε ότι όταν ο τρίτος της παρέας φοβήθηκε την ώρα που ξύπνησε η Ρία Π. τον ανάγκασε να προχωρήσει στο έγκλημα. “…ξύπνησε και πήγε να φωνάξει βοήθεια. Τότε ο Γ… φοβήθηκε και πήγε να φύγει, όμως εγώ τον σταμάτησα και τον έσπρωξα πάλι πίσω… Μαζί του πήγα και εγώ για να τον βοηθήσω. Ανέβηκα πάνω στο κρεβάτι και πίεζα τη Σωτηρία να μην κουνιέται με ένα μαξιλάρι”. Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν στο έγκλημα ισχυρίστηκε ότι “η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Για να καταλάβετε η Δ… φοβόταν να μείνει μόνη της με τη μητέρα της. Καταλάβαμε με τη Δ.. πως η μητέρα της έπρεπε να φύγει από τη μέση. Αυτό που σκεφτόμασταν ήταν να τη σκοτώσουμε και μετά να εξαφανίσουμε το πτώμα της και να πούμε στον κόσμο ότι έφυγε”. Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν τοποθετήσει την 50χρονη, αφού την είχαν δέσει χειροπόδαρα, μέσα σε ένα σεντόνι, προκειμένου να τη μεταφέρουν με σκοπό την εξαφάνιση της σορού, κάτι που τελικά δεν έκαναν.

Τα λάθη που οδήγησαν στις συλλήψεις

Μια σειρά από αστοχίες και λάθη οδήγησαν τις Αρχές στις συλλήψεις των τριών ανήλικων. Το πρώτο λάθος φέρεται ότι ήταν η απροσεξία στις κινήσεις τους, αφού αμέσως μετά τη δολοφονία άρχισαν τα πήγαινέλα αδιαφορώντας αν τους “πιάσουν” οι κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων. Άλλο λάθος που έκαναν οι ανήλικοι ήταν ότ ιδεν φρόντισαν να εξαφανίσουν το μαχαίρι τύπου “πεταλούδα” με το οποίο σφάγιασαν την αδικοχαμένη 50χρονη, με αποτέλεσμα να το βρουν οι αστυνομικοί κάτω από μια πλαστική σακούλα στο δάπεδο της κουζίνας με εμφανή ίχνη αίματος. Παράλληλα, το αιματηρό πελματικό αποτύπωμα της 15χρονη, το οποίο βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι, αλλά και το γεγονός ότι μετά τον φόνο οι ανήλικοι άρχισαν να κάνουν αναλήψεις από διάφορα ΑΤΜ με την τραπεζική κάρτα του θύματος ήταν στοιχεία που έκλεισαν τον κλοιό γύρω τους. Το λάθος της 15χρονης που οδήγησε στη σύλληψη της ίδιας και του 17χρονου φίλου της ήταν επίσης ότι έδωσε το πραγματικό όνομα της μητέρας της στο Αστυνομικό Τμήμα Σερρών όπου οδηγήθηκαν μετά τον τυχαίο εντοπισμό τους.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής έχουν στην κατοχή τους βίντεο από κάμερα ασφαλείας που αποτυπώνει την την προσέγγιση του 16χρονου Έλληνα στο σπίτι της 50χρονης καθαρίστριας πριν από τη δολοφονία της, και τη φυγή και των τριών, κάποιες ώρες μετά τον φόνο αφού πρώτα “κοιμήθηκαν” δίπλα στο πτώμα της. Σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι κάμερες καταστήματος κοντά στο ισόγειο διαμέρισμα, η παρέα των ανήλικων φαίνεται να φεύγει λίγο μετά τις 9 το πρωί της Πέμπτης από το διαμέρισμα της Αγίας Βαρβάρας, ενώ οι δύο νεαροί επέστρεψαν δύο ώρες αργότερα και έμειναν μέχρι το απόγευμα. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της δικογραφίας, “από την ανάλυση-επεξεργασία του οπτικού υλικού προέκυψε από την 9:10 ώρα της 5-11-2020 εξέρχονται από την πολυκατοικία που διέμενε το θύμα ένας άνδρας και μια κοπέλα και να κινούνται με κατεύθυνση προς την Ιερά Οδό. Δευτερόλεπτα αργότερα φαίνεται να εξέρχεται από την πολυκατοικία και να κινείται προς την ίδια κατεύθυνση ένας ακόμη άνδρας. Την 11:01 ώρα, οι προαναφερόμενοι άνδρες φαίνονται να επιστρέφουν στην πολυκατοικία από την οποία φεύγουν τελικά την 15:57 ώρα της 5-11-2020”.

Με πληροφορίες από On Time, Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ