Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Προφυλακιστέος ο 16χρονος – Τι είπε στην απολογία του

Της Άννας Κανδύλη

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος που ενέχεται στη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα.

Αν και αρνήθηκε πως αυτός ήταν που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη γυναίκα, όπως ισχυρίζονται οι δύο συγκατηγορούμενοι του, η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της, δεν έπεισε. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγείται στη φυλακή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του υπέδειξε τον 17χρονο ως τον δράστη του εγκλήματος.

Φέρεται να παραδέχθηκε ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα της 50χρονης μαζί με τους άλλους δύο κατηγορούμενους, χωρίς όμως να γνωρίζει τι επρόκειτο να συμβεί. Το μόνο που παραδέχεται και αναγνωρίζει ως λάθος του, σύμφωνα με το συνήγορό του, Θανάση Ράπτη, είναι ότι δεν εμπόδισε τη δολοφονία και ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε άμεσα στις αστυνομικές αρχές το έγκλημα. Από φόβο και αμηχανία παρέμεινε με τους άλλους δύο εφήβους, αλλά μετά επέστρεψε στο Λουτράκι και παραδόθηκε στις αρχές, σημείωσε ο συνήγορός του.

Βάσει της ηπιότερης ποινικής μεταχείρισης που προβλέπει η νομοθεσία για τους ανηλίκους, η προφυλάκιση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες, ενώ το ανώτατο όριο ποινής που μπορεί να επιβληθεί, ακόμα και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είναι οκτώ χρόνια.

Η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της θα απολογηθούν αύριο το μεσημέρι στην ανακρίτρια ανηλίκων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ