Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Άλκη – Θρήνος στη Βέροια

Πανελλήνια συγκίνηση και αποτροπιασμό προκάλεσε η δολοφονία του 19χρονου Άλκη, έπειτα από επίθεση για οπαδικούς σκοπούς στη Θεσσαλονίκη.

Όσοι γνώριζαν τον άτυχο νεαρό κάνουν λόγο για ένα παιδί χαμηλών τόνων με αγάπη για το ποδόσφαιρο, μακριά ωστόσο από φανατική δράση και συμπλοκές.

Η είδηση του θανάτου του 19χρονου που ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Βέροια, προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία.

Ο Δημήτρης Καρολίδης, δημοσιογράφος του verianet.gr περιγράφει το χρονικό στο κέντρο της πόλης, όπου κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έγινε γνωστή η δολοφονία, και τον παλμό και την ένταση των διαδηλωτών διαδέχτηκε μια νεκρική σιγή.

«Το πρωί είχε μια συγκέντρωση, μια κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και επικράτησε παγωμάρα. Με το που ακούστηκε αυτό το πράγμα επικράτησε παγωμάρα. Όταν μάθαμε ότι είχε σχέσεις με τη Βέροια, ήταν πραγματικά μεγάλο το σοκ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Άλκη

Σημειώνεται πως η κηδεία του άτυχου Άλκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12:00 στην πόλη της Βέροιας. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου (κοιμητήρια) στις 11:30.

Δήμαρχος Βέροιας: Δυσνόητο να χάνονται έτσι ζωές

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, μιλώντας στο ThessToday.gr δήλωσε πως δεν γνώριζαν το παιδί, ωστόσο έμαθαν ότι ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός.

Μάλιστα εξέφρασε αποτροπιασμό για το τραγικό περιστατικό και δίνοντας ένα μήνυμα όπου καταδικάζει τον φανατισμό και την τυφλή βία, είπε χαρακτηριστικά:

«Άπαντες καταδικάζουμε. Είναι πολύ κρίμα να χάνονται έτσι ζωές. Είναι δυσνόητο για τον κοινό νου ότι χάνονται σήμερα ζωές με αυτόν τον τρόπο».

Δολοφονία- 19χρονος- Θεσσαλονίκη

Εντοπίστηκε το όπλο της δολοφονικής επίθεσης

Υπενθυμίζεται πως το δολοφονικό όπλο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης -στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ- λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Το δρεπάνι παραδόθηκε στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Δολοφονία 19χρονου: Σε 3 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία – Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση

Σε προσαγωγές τριών υπόπτων για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου οπαδού του Άρη στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η αστυνομία.

Οι προσαχθέντες βρέθηκαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όπου εξετάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και ερευνάται η εμπλοκή τους στην αιματηρή επίθεση.

Νωρίτερα όπως αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ οι αστυνομικοί έχουν καταγεγραμμένη σε βίντεο την πορεία των δύο ύποπτων οχημάτων κατά την προσέγγιση και διαφυγή τους από το σημείο της δολοφονίας, ενώ φαίνεται πως έχουν αντλήσει σημαντικά στοιχεία από τις πινακίδες τους.

Παράλληλα, στην τράπεζα δεδομένων της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους έχουν αντιπαραβάλλει στοιχεία σεσημασμένων με υπόπτους.

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση

Όπως μετέδωσε το Mega,  ο 19χρονος κατέληξε από συνδυασμό τραυμάτων σύμφωνα με το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης. Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν βαρύτατες, όπως αναφέρεται στο πόρισμα

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ακόμη και αν δεν υπήρχε το τραύμα στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του ήταν δύσκολο να κρατηθεί στη ζωή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ