Δολοφονία Κουμανταρέα – Αλληλοκατηγορούνται οι δύο Ρουμάνοι

Κατ’ αντιπαράσταση εξετάστηκαν από την 3η τακτική ανακρίτρια οι δύο Ρουμάνοι υπήκοοι, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η ανακρίτρια κάλεσε τους δύο προσωρινά κρατούμενους για τη δολοφονία του συγγραφέα σε εξέταση ενώπιος ενωπίω, καθώς στις απολογίες τους «έδειξαν» ο ένας τον άλλον ως δράστη του εγκλήματος.

Την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση είχε ζητήσει από την ανάκριση ο 29χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν, προκειμένου να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον 26χρονο συγκατηγορούμενό του Στεφάν Ματασαρενάου. Απολογούμενος ο 29χρονος έχει υποστηρίξει πως ο νεαρότερος ομοεθνής του ήταν εκείνος που του πρότεινε να πάνε στο σπίτι τού θύματος και ότι εκεί ο 26χρονος διαπληκτίστηκε έντονα με τον συγγραφέα και τον χτύπησε. Φέρεται επίσης να υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Από την πλευρά του, ο 26χρονος υποστηρίζει πως γνώριζε πολλά χρόνια και αγαπούσε τον 83χρονο συγγραφέα σαν πατέρα του, πως ήταν ευνοημένος από αυτόν και τη σύζυγό του και πως δεν θα μπορούσε ποτέ να του κάνει κακό.

Σήμερα, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να επανέλαβαν στην ανακρίτρια της υπόθεσης τους ισχυρισμούς που ήδη προβάλλουν για όσα συνέβησαν τη νύχτα της 5ης Δεκεμβρίου στο σπίτι του Μένη Κουμανταρέα στην Κυψέλη.

Όπως έχουν υποστηρίξει οι δύο νεαροί, το επίμαχο βράδυ πήγαν στο σπίτι του συγγραφέα για να ζητήσει χρήματα από το θύμα ο νεαρότερος δράστης.

Ωστόσο, ο Μένης Κουμανταρέας αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα και -σύμφωνα με τον 29χρονο- ο Στεφάν Ματασαρενάου διαπληκτίστηκε έντονα με το θύμα. Κατά τον Κοσμίν Γκαϊτάν, «ο Στεφάν χτύπησε τον συγγραφέα, έξω από το ασανσέρ σε σημείο που δεν φαινόταν από τον δρόμο, με αποτέλεσμα το θύμα να λιποθυμήσει».

Ο 29χρόνος Γκαϊτάν, μάλιστα, υποστηρίζει πως ο ίδιος ήθελε να αφήσουν εκεί τον Μένη Κουμανταρέα και να φύγουν, αλλά ο συγκατηγορούμενος του επέμενε και τελικά τον μετέφεραν στο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στο ανακριτικό γραφείο, ο 29χρονος κλήθηκε να αναπαραστήσει όσα υποστηρίζει ότι έγιναν στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας. Ο κατηγορούμενος φέρεται να αναπαράστησε τις σκηνές μπροστά από το ασανσέρ, περιγράφοντας πώς ο 26χρονος -και ενώ το θύμα είχε πέσει κάτω από χτύπημα- έβαλε τα γόνατά του στο λαιμό και στο στήθος του και συνέχισε να τον χτυπάει με γροθιές στο πρόσωπο.

Η αρχική περιγραφή των γεγονότων, πάντως, που είχε δώσει στους αστυνομικούς ο 26χρονος ήταν ότι εντός του διαμερίσματος του συγγραφέα έγινε ο διαπληκτισμός για τα χρήματα και ότι «εγώ τσαντίστηκα και τον έσπρωξα με το ένα μου χέρι. Δεν ήθελα να του κάνω κανένα κακό, ούτε τον χτύπησα. Ο Μένης έπεσε δίπλα από μία πολυθρόνα και τον άκουσα που έβγαλε ένα βογγητό σαν “αχ”. Έμεινε εκεί πεσμένος και δεν τον είδα να σηκώνεται. Τότε εγώ τσαντισμένος, είπα του Κοσμίν να φύγουμε και βγήκαμε από το διαμέρισμα…».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αλλοδαποί βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ληστείας. Ο νεαρότερος δράστης βαρύνεται επιπλέον και με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Στις σελίδες του βιβλίου του Κουμανταρέα ο δολοφόνος

Για την κρίση μίλησε ο Μένης Κουμανταρέας στην τελευταία του συνέντευξη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ