Δολοφονία Καραϊβάζ: Μαρτυρία για ύποπτο μηχανάκι που κυκλοφορούσε στη γειτονιά – Στα εγκληματολογικά ο υπολογιστής του δημοσιογράφου

Την ώρα που οι έρευνες του Αρχών για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μια νέα μαρτυρία έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Όπως μετέδωσε, το δελτίο ειδήσεων του Star, μάρτυρας που έχει ήδη καταθέσει στην αστυνομία, μιλά για ένα μηχανάκι που εμφανιζόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κυρίως βραδινές ώρες – παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας- κοντά στο σπίτι του δημοσιογράφου στον Άλιμο. Σύμφωνα με το STAR, κυκλοφορούσε τέσσερις ημέρες πριν από την εκτέλεση, ενώ μετά τη δολοφονία δεν το είδαν ξανά στο σημείο.

Στο μεταξύ, οι αρχές συνεχίζουν τη συλλογή βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Ζητούν κυρίως υλικό, τρεις μέρες πριν από τη δολοφονία μέχρι και μερικά λεπτά μετά την ώρα της εκτέλεσης του δημοσιογράφου. Αναζητούν βίντεο με οποιοδήποτε όχημα μοιάζει με το όχημα των δραστών, είτε σε αυτό επιβαίνουν δύο άτομα είτε βρίσκεται μόνο ένα. Κοιτάζουν ακόμη εάν υπάρχει οπτικό υλικό με άλλα οχήματα που κινήθηκαν γρήγορα αμέσως μετά τη δολοφονία για να τα συσχετίσουν.

Στον υπολογιστή η λύση του μυστηρίου;

Οι έρευνες των αστυνομικών κινούνται σε δύο βασικούς άξονες, με τις έρευνες να στοχεύουν στον εντοπισμό των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας, δηλαδή εκείνων που έδωσαν την εντολή για να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου. Σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί πήραν από το γραφείο του δημοσιογράφου τον υπολογιστή του, ο οποίος θα γίνει “φύλλο και φτερό” στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει πέρα από τα μηνύματα στα κινητά, και τα αρχεία του Γιώργου Καραϊβάζ στον υπολογιστή, με τις Αρχές να αναζητούν κείμενα που είχε γράψει, ίσως κάποια απειλητικά μηνύματα, ή ακόμη και σκαρίφημα κατάθεσης για το οργανωμένο έγκλημα.

Τέλος, οι Αρχές φαίνεται πως επεξεργάζονται ένα νέο σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι δράστες της δολοφονίας είχαν προσπαθήσει ξανά να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ τις τελευταίες τρεις ημέρες. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να πάρουν στην κατοχή τους κρίσιμο οπτικό υλικό των τελευταίων τριών ημερών πριν από τη δολοφονία, γιατί θεωρούν ότι οι δράστες δεν έκαναν μόνο “πρόβες” της εκτέλεσης, αλλά είχαν προσπαθήσει ξανά να τον σκοτώσουν, αλλά απέτυχαν για συγκεκριμένους λόγους. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο τηλεοπτικός σταθμός, την Τετάρτη 7 Απριλίου ο δημοσιογράφος έφυγε κανονικά από το στούντιο της τηλεοπτικής εκπομπής, στο Πικέρμι, όμως καθυστέρησε να επιστρέψει στο σπίτι του, γιατί άλλαξε δρομολόγιο, παρέλαβε τη σύζυγό του από τη δουλειά και πήγαν και οι δύο μαζί στο σπίτι τους με μεγάλη καθυστέρηση. Ενδεχομένως οι δράστες να έφυγαν, γιατί η καθυστέρηση ήταν μεγάλη ή γιατί ήθελαν να τον προσεγγίσουν όταν ήταν μόνος του. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη, ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε μία ώρα νωρίτερα από τη δουλειά του απ’ ό,τι συνήθιζε, καθώς του το επέτρεψε η θεματολογία της εκπομπής, και επέστρεψε νωρίτερα στο σπίτι του. Σημειώνεται πως και την Τετάρτη και την Πέμπτη είχε παρκάρει ακριβώς έξω από την κατοικία του. Την Παρασκευή, όμως, ο δημοσιογράφος έφυγε τη συνηθισμένη ώρα από το τηλεοπτικό στούντιο, αλλά δεν βρήκε να παρκάρει έξω από το σπίτι του κι έτσι βρήκε θέση στάθμευσης κοντά στο παρκάκι, σε απόσταση περίπου 90 μέτρων. Ενδεχομένως οι δράστες να είχαν βάλει συνεργούς τους να έχουν πιάσει τη θέση μπροστά από το σπίτι, ώστε να δώσουν χρόνο στους δύο εκτελεστές να δράσουν, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ