Δολοφονία Άλκη: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του 19χρονου στην μητέρα του – ΒΙΝΤΕΟ

Tα δραματικά λεπτά που η οικογένεια του Άλκη έμαθε την τραγική είδηση του θανάτου του, περιέγραψε ο θείος του 19χρονου που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ο θείος του αδικοχαμένου 19χρονου αποκάλυψε ποια ήταν τα τελευταία λόγια που είπε ο Άλκης στη μητέρα του.

«Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι και κυρίως οι γονείς του Άλκη και να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Τον Άλκη δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Δεν θα τον βγάλουμε από την καρδιά μας. Θα είναι πάντα μέσα μας και θα ζούμε με αυτό το βάρος» είπε ο θείος του Άλκη. Και συνέχισε: «Ο Άλκης έχει μία αδερφή που κρατάει όρθιο τον πατέρα τους. Την αγκαλιάζει συνέχεια, δεν την αφήνει να φύγει, την σφίγγει συνεχώς στην αγκαλιά του, γιατί μέσα του φοβάται πως θα τη χάσει κι εκείνη. Αυτή τον κρατάει ζωντανό».

«Ο Άλκης δεν ήταν σε κάποιο σωματείο. Πηγαίναμε εδώ σε μία καφετέρια και βλέπαμε τους αγώνες του Άρη. Ακούγαμε άλλους που βρίζανε και λέγαμε “γιατί κάνουν έτσι; Έτσι πρέπει να βλέπουμε έναν αγώνα ποδοσφαίρου;” Εκείνο που θέλω να πω είναι, για να περάσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία, ότι η βία αυτή πρέπει να σταματήσει. Κάπου, κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή βία. Θα χαθούνε κι άλλες ζωές. Αυτοί που υποδαυλίζουν αυτά τα πράγματα, θα έρθει και στην πόρτα τους το κακό, αλλά θα είναι αργά» δήλωσε ο θείος του Άλκη.

Τα τελευταία λόγια του Άλκη στη μητέρα του

Ο θείος του Άλκη αποκάλυψε πως το προηγούμενο απόγευμα, ο 19χρονος μίλησε με τη μητέρα του. «Μαμά, αύριο γράφω μάθημα και διαβάζω» της είπε. Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια του Άλκη στην μητέρα του.

Στη συνέχεια ο Άλκης βγήκε βόλτα με τους φίλους του για να ξεσκάσει από το διάβασμα. «Γύρω στις 3, ενώ κοιμόμουν, ακούω φωνές και οδυρμούς. Ξυπνάω τη σύζυγό μου και της λέω ότι κάτι γίνεται. Φοβήθηκα πως κάτι έπαθαν οι γονείς του Άλκη. Σε πέντε λεπτά με κάλεσαν και μου είπαν ότι μαχαίρωσαν τον Άλκη στη Θεσσαλονίκη και τον πάνε στο “Παπανικολάου”. Τρελάθηκα. Φτάσαμε δεν ξέρω κι εγώ πόσο γρήγορα. Στον δρόμο ο πατέρας του Άλκη ήταν σε κατάσταση αμόκ. Δεν μας είχαν πει στο τηλέφωνο ότι ο Άλκης κατέληξε. Όταν φτάσαμε εκεί, το μάθαμε, ότι ο Άλκης δυστυχώς… Δυστυχώς τον χάσαμε. Αυτόν τον άγγελο… Και κλήθηκα εγώ για την αναγνώριση» περιέγραψε ο θείος του Άλκη.

Όταν πήγε στο νεκροτομείο για την αναγνώριση, ο θείος του δεν ήθελε να το πιστέψει ότι μέσα στη σακούλα βρισκόταν ο ανιψιός του.

«Να μην περάσει καμία οικογένεια αυτά που περάσαμε εμείς. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να λάβουν μέτρα και η Πολιτεία, και η κοινωνία, και οι σύνδεσμοι και όλοι οι παράγοντες που είναι πίσω από αυτά», ήταν το μήνυμά του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ