Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Τι είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος – Αύριο η απόφαση

Με ιδιαίτερη ψυχραιμία και με μια διαφοροποιημένη εκδοχή του εγκλήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν κατέθετε στην αστυνομία και την ανακρίτρια βρισκόταν σε σύγχυση και δεν θυμόταν καλά -προκαλώντας έτσι την αντίδραση του δικαστηρίου- απολογήθηκε το απόγευμα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων ο 30χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος κατηγορείται -με βάση το κατηγορητήριο- ότι πυροβόλησε επτά φορές και σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη, έπειτα από την δολοφονία του πατέρα του από τον το χέρι του συγχωριανού του.

Ο κατηγορούμενος που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τον έχουν «στοιχειώσει» οι εικόνες εκείνης της νύχτας περιέγραψε όλα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας, δηλαδή την σκηνή της φασαρίας μεταξύ του ιδίου και του Γιώργου Ξυλούρη για κάποιες παλιές κτηματικές διαφορές που είχαν οι οικογένειες τους (όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο), αλλά και την στιγμή που σήκωσε το όπλο του και σημάδεψε τον άνθρωπο που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε σκοτώσει τον πατέρα του, έξω από το σπίτι τους στο Περαχώρι. Μάλιστα στο σημείο αυτό είπε ότι άκουσε τις φωνές της μητέρας του και πήγε στο σπίτι να δει τι συμβαίνει και όχι πως ήταν εντός του σπιτιού και βγήκε έξω, όπως αρχικά είχε καταθέσει.

Ωστόσο, η φωνή του «έσπασε» όταν περιέγραψε την κατάσταση στην οποία αντίκρυσε τον πατέρα του νεκρό στο έδαφος με τα χέρια ανοικτά.

«Τον Ξυλούρη αν τον πυροβόλησα μία ή επτά φορές δεν θυμάμαι. Εγώ τον σκότωσα, αλλά δεν θυμάμαι πόσες φορές τον πυροβόλησα και που». Ενώ σε ερώτηση για το αν αισθάνεται κάποια έστω και μικρή ενοχή για το θάνατο του πατέρα του, απάντησε ότι «δεν αισθάνομαι καμία ενοχή πως φταίω για τον θάνατο του πατέρα μου».

Σε άλλη ερώτηση για το τι θα έκανε εάν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, ο κατηγορούμενος με σταθερή φωνή είπε πως δεν θα άλλαζε τίποτα. «Για το μόνο που μετανιώνω, είπε χαρακτηριστικά, είναι πως δεν πήρα τους γονείς μου να φύγουμε από την νοσηρότητα των Ανωγείων».

Ο κατηγορούμενος μίλησε επίσης για την τεράστια αγάπη και αδυναμία που έτρεφε στον πατέρα του, που -όπως είπε- ήταν ο φίλος και κολλητός του, ενώ ολοκληρώνοντας την απολογία του τόνισε πως «εδώ και έναν χρόνο δεν έχω βρει ακόμα την δύναμη να συγχωρήσω αυτόν τον άνθρωπο που σκότωσε τον πατέρα μου. Μακάρι να το κάνω…».

Οι καταθέσεις των μελών των δύο οικογενειών

Νωρίτερα, σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα και εν μέσω εντάσεων και λεκτικών αντιπαραθέσεων -κυρίως εντός της δικαστικής αίθουσας- μεταξύ συνηγόρων και μαρτύρων αλλά ακόμα και με τον εισαγγελέα της έδρας, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων των 30 συνολικά μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν το πρωί ήταν και η σύζυγος του Λευτέρη Καλομοίρη και μητέρα του κατηγορούμενου, καθώς και η σύζυγος, η μητέρα και ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη.

Τα μέλη των οικογενειών των δύο θυμάτων εμφανώς φορτισμένα συναισθηματικά περιέγραψαν όλα όσα είδαν και άκουσαν το μοιραίο εκείνο βράδυ στα Ανώγεια από τον τόπο της τραγωδίας που ήταν το Περαχώρι έως και το Κέντρο Υγείας της περιοχής τους, αλλά και τα νοσοκομεία σε Ηράκλειο και Ρέθυμνου που μεταφέρθηκαν τα θύματα του μακελειού.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο καθώς μετά την εισαγγελική πρόταση θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των 2 συνηγόρων υπεράσπισης και των 5 πολιτικής αγωγής και φυσικά η απόφαση της έδρας.

Σε αστυνομικό κλοιό τα δικαστήρια

Πάντως, και σήμερα το δικαστικό μέγαρο των Χανίων βρισκόταν κυριολεκτικά σε αστυνομικό κλοιό, καθώς τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται είναι ιδιαίτερα αυστηρά, ώστε να μην υπάρξουν απρόοπτα.

Οι συγγενείς των δύο πλευρών που δίνουν το «παρών» σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου, περιορίζονται κυρίως στον αύλειο χώρο και στον χώρο στάθμευσης του δικαστικού μεγάρου, ενώ μέσα στην δικαστική αίθουσα παρευρίσκονται μόνο δύο άτομα από κάθε οικογένεια.

Πηγή: Neakriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ