Διπλό «χτύπημα» από τη Σεμίνα Διγενή στις Βρυξέλλες

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Σεμίνα Διγενή, θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες δύο βιβλία της στην καρδιά της Ευρώπης

Το τρίτο βιβλίο της Σεμίνας Διγενή, με τίτλο  «Αποδελτίωση», παρουσιάζεται την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 18:00, στην αίθουσα συνεδρίων του Αtlas Ηotel Βrussels (Rue du Vieux Marché aux Grains 30), στις Βρυξέλλες.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου- Αλαβάνος, ο θεατρικός συγγραφέας  Mάνος Λαμπράκης, η δημοσιογράφος Δέσποινα Σαββοπούλου και ο συγγραφέας Παναγιώτης Κολέλης.

Το βιβλίο ανασκαλεύει και ξυπνά μνήμες, βγάζει μπροστά σκέψεις που μερικές φορές είναι απωθημένες στα βάθη της ψυχής, δίνει ευκαιρία για σύγχρονους προβληματισμούς, ανοίγει τη συζήτηση για πρωτοποριακές ιδέες, ιδανικά, αξίες και σχέδια για ένα ευτυχισμένο αύριο, μέσα από σημαντικές συνεντεύξεις, αλλά και κείμενά της από αθηναϊκές εφημερίδες και από τον ηλεκτρονικό Τύπο.

Στο τέλος της παρουσίασης, η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες.

Τη Δευτέρα 16 Μαίου, στις 18:30, η Σεμίνα Διγενή -σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο και τον Hellenic Circle -Cultural Association in Brussels, παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο της «Οι Απείθαρχοι» (εκδόσεις Κάκτος), το οποίο οι αναγνώστες των Public, ανέδειξαν πέρσι, ως ένα από τα 10 καλύτερα μυθιστορήματα της χρονιάς, και θα συνομιλήσει με τον Έλληνα πρέσβη στο Βέλγιο Διονύση Καλαμβρέζο, την Μαρία Πατακιά από τον ΚΥΚΛΟ και τους αναγνώστες.

«Οι Απείθαρχοι», μια σύνθεση έρευνας, μελέτης και μυθοπλασίας, μας μεταφέρει στο «μεταιχμιακό» σύμπαν μιας εξαϋλωμένης ουτοπικής πόλης, όπου βρίσκονται έγκλειστα κάποια μαγικά πλάσματα που δεν χωρούν πουθενά.

Η συγγραφέας ”φιλοξενώντας” αυτά τα πλάσματα στο σύμπαν ενός ολοζώντανου πύργου, με δυνατότητες επιλογής εποχών, συναισθημάτων και περιοχών στους ορόφους του, σαγηνεύεται απ’ αυτούς και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς μαζί τους. Ζει μέσα στην αλλόκοτη παράταση των ζωών τους, με όσα συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Οι ένοικοι των ορόφων του Επανασχεδιασμού, των Τραυμάτων, των Αυτοκτονιών, της Εντροπίας, του Παιδικού Εαυτού, των Πειραμάτων κ.α, ”ξαναζούν” για λίγο ακόμη και συνυπάρχουν σ’ αυτόν τον χώρο αναμονής.

Η Σεμίνα Διγενή, μέσα από το κείμενό της, θέτει το ερώτημα: »Θα καταφέρει τελικά, αυτός ο παράδοξος κόσμος των ”Απείθαρχων”, να δώσει σε όλα, ένα τέλος ή μια αρχή, με την έμπνευση που τους αξίζει; Θα τολμήσει να πάρει μια καθοριστική απόφαση, για την Μνήμη του Κόσμου;».

Η εκδήλωση με φυσική παρουσία θα γίνει σε αίθουσα της πρεσβείας. Greek Embassy in Brussels, 10, Rue des Petits Carmes 1000.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ