Διοικητής νοσοκομείου Αγρινίου: Ο ανώτερός μου ήξερε, γνώριζε – Είχα ζητήσει ενίσχυση – ΒΙΝΤΕΟ

Την παραίτησή του υπέβαλε το Σάββατο ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέας Τσώλης μετά τη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση με την πολύ υψηλή θνησιμότητα στην κλινική ΜΕΘ του ιδρύματος.

Η αποχώρησή του ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας, με τον ίδιο δηλώνει, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, πως οι ανώτεροί γνώριζαν για τα προβλήματα, αλλά και για τους θανάτους από κορονοϊό, που διαρκώς αυξάνονταν το τελευταίο διάστημα.

«Ο ανώτερός μου ήξερε, γνώριζε.Όλα τα SMS με τους θανάτους, ό,τι παίρνω εγώ, παίρνει και ο κ. Καρβέλης. Είναι δυνατόν ένας διοικητής νοσοκομείου να μη συζητάει το οποιοδήποτε πρόβλημα που προέκυψε με την πανδημία, με την υγειονομική περιφέρεια; Πόσο χαζός μπορεί να είναι;» ανέφερε ο Ανδρέας Τσώλης

Απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά, ο οποίος είχε σημειώσει πως «ουδέποτε το νοσοκομείο ζήτησε τη βοήθεια εξιδεικευμένων επιστημόνων για να έρθουν να συνδράμουν», απάντησε πως ζητούσε πάντα ενίσχυση. «Στη ΜΕΘ εργάζονταν πέντε γιατροί, εκ των οποίων η μία που διορίστηκε ήταν επικουρική σε εμάς χωρίς καμία εξειδίκευση. Πάντα ζητάγαμε ενίσχυση. Και στην παθολογική κλινική. Όχι τώρα επί Covid, και παλιά» ανέφερε.

“Καθαρή η συνείδησή μου”

Ο κ. Τσώλης υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας, όχι επειδή αποδέχεται την αδράνεια που του καταλογίζεται. Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου τόνισε για τους μαζικούς θανάτους, ζητούσε και λάμβανε απαντήσεις από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

«Όταν σε διαβεβαιώνει ότι έχει εγκεφαλικό, είχε σακχαρώδη διαβήτη, με ποια αιτιολογία θα έπρεπε εγώ, ως μη ειδικός, να υποψιαστώ, να κινήσω διαδικασίες για τη ΜΕΘ; Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, αποδεικνύονται οι ελλείψεις σε προσωπικό και ό,τι έχει ζητηθεί υπάρχει εγγράφως…», ανέφερε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ