Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά: Αρνούνται να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι – «Επικίνδυνο και ακατάλληλο το κτίριο»

Μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο, όπου στεγάζεται και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, ελήφθη η απόφαση να μην επιστρέψουν οι εργαζόμενοι.

Πειραιάς: ΒΙΝΤΕΟ από τη φωτιά σε κατάστημα με χρώματα – Τι καταγγέλλει εκπρόσωπος του Διοικητικού Πρωτοδικείου που στεγάζεται στο κτίριο

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, δικαστών και γραμματέων, «αποφασίστηκε να μην επιστρέψει ποτέ κανείς πλέον για εργασία στο επικίνδυνο και ακατάλληλο κτίριο της οδού Γούναρη 31 που έχει καεί δύο φορές, που έχει κριθεί ακατάλληλο από το 1987, που ταλαντευόταν ολόκληρο εδώ και χρόνια, που δεν έχει έξοδο κινδύνου, που συστεγάζεται με μαγαζιά χρωμάτων, ζωοτροφών και άλλων εύφλεκτων ουσιών, που δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα ακολουθήσει προσεχώς η έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Διάρρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά – «Έκαναν φτερά» υπολογιστές δικαστών

Η φωτιά

Σημειώνεται ότι την Κυριακή το πρωί ξέσπασε φωτιά στο επταώροφο κτίριο και συγκεκριμένα σε κατάστημα με χρώματα. Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες και έπειτα από ώρες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Τοξικές αναθυμιάσεις και πυκνοί καπνοί γέμισαν τους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Από το κτίριο απομακρύνθηκε μία γυναίκα, που ήταν καλά στην υγεία της.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από τη φωτιά:

Οι καταγγελίες του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά έχει καταγγείλει την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτιρίου στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά.

«Δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο και να μη επεκταθεί στα άνωθεν του ισογείου και στα πέριξ της πολυκατοικίας διαμερίσματα. Ωστόσο, τοξικές αναθυμιάσεις και πυκνοί καπνοί έχουν γεμίσει τους λοιπούς χώρους του κτιρίου, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Επισημαίνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κτίριο παραδίδεται στις φλόγες (η πρώτη ήταν κατά τη δεκαετία του 1980) και ότι προ τριών μηνών περίπου είχε σημειωθεί διάρρηξη του κτιρίου, κατά την οποία παραβιάσθηκαν 7 πόρτες γραφείων, μεταξύ των οποίων το αρχείο του Δικαστηρίου, το computer room και γραφεία Προέδρων, ενώ εκλάπησαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακοί υπολογιστές που ανήκουν σε δικαστές και πιθανόν περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις.

Το θλιβερό αυτό γεγονός φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτιρίου και καθιστά άκρως επιτακτική την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά. Ήταν τυχαίο και ευτυχές ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ημέρα μη εργάσιμη, κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα και το Δικαστήριο είναι κλειστά. Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου και να μην θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών ή την πρόκληση σωματικών βλαβών στο προσωπικό του Δικαστηρίου, σε δικηγόρους και πολίτες. Στο χώρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά βρέθηκε άμεσα ο Προϊστάμενος του Δικαστηρίου, κ. Δήμος Χρυσός, Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων. Το κτίριο και οι υπηρεσίες του Δικαστηρίου αναμένεται να παραμείνουν κλειστές μέχρι να αξιολογηθεί το μέγεθος της ζημιάς»,  ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά Ζηνοβία Κορκοτίδου μετά τη φωτιά την Κυριακή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ