Δήμος Αθηναίων: Επιχείρηση απομάκρυνσης παρατημένων οχημάτων – 3.500 αυτοκίνητα «αποσύρθηκαν» σε 3 χρόνια

Ένα απέραντο «πάρκινγκ» παρατημένων οχημάτων γίνονται γειτονιές και περιοχές της Αθήνας. Μόνο την τελευταία τριετία έχουν απομακρυνθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων 3.250 αυτοκίνητα και 2.500 μηχανάκια, όπως είπε στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία», ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Νίκος Αβραμίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα οχήματα αυτά καταστρέφονται και ανακυκλώνονται στο 100%. Διαχωρίζονται ανάλογα με τα μέρη τους, τα μεταλλικά τους στοιχεία, τα πλαστικά, τα καύσιμα κλπ και ανακυκλώνονται».

Τα οφέλη από τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων είναι πολλά. Αφενός απελευθερώνεται δημόσιος χώρος και θέσεις πάρκινγκ και αφετέρου δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον με τα υπολείμματα των οχημάτων.

Ο κ. Αβραμίδης περιέγραψε και τη διαδικασία μέχρι την απομάκρυνση ενός οχήματος. Όπως είπε «η διαδικασία από τη στιγμή που θα εντοπιστεί ένα εγκαταλελειμμένο όχημα κρατάει 5 μήνες. Αφού περάσουν 90 ημέρες που ένα αυτοκίνητο είναι σε καθεστώς ακινησίας, αποστέλλουμε τα στοιχεία του οχήματος στις αρμόδιες υπηρεσίες και μόλις λάβουμε απάντηση, ειδοποιούμε τον κάτοχο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πολλοί έρχονται και από άλλες περιοχές ή και Δήμους και αφήνουν τα οχήματά τους στην Αθήνα, αν και πλέον το φαινόμενο έχει περιοριστεί».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ