Δημόπουλος στον Realfm 97,8: Η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται και με τα σταγονίδια

Ο Αθανάσιος Δημόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την ευλογιά των πιθήκων τόνισε ότι “είναι μια ιογενής λοίμωξη από ιούς της ομάδας pox – από εκεί είχαμε και την περίφημη ευλογιά αλλά και την ανεμοβλογιά. Δεν είναι μια καινούργια ασθένεια”.

“Το δεύτερο είναι γιατί υπάρχει αυτή τη στιγμή μια ανησυχία. Η εμπειρία του κορονοϊού έχει οδηγήσει τις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές να έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση για πιθανές λοιμώξεις, που μπορεί να καταγραφούν, ώστε να μπορεί να υπάρξει μια συντονισμένη και πιο έγκαιρη αντίδραση. Ίσως υπάρχει μια υπερ-αντίδραση σε μια ιογενή λοίμωξη, τα χαρακτηριστικά της οποίας είναι πυρετός και δερματικό εξάνθημα που μοιάζει με την ανεμοβλογιά. Δεν είναι ειδικά τα συμπτώματα και αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι μεταδίδεται με επαφή, ιδιαίτερα όταν κάποιος έχει το εξάνθημα ή πάει να το αναπτύξει και επίσης με τα σταγονίδια, αερογενώς” περιέγραψε.

“Μεταδίδεται και με τα σταγονίδια, για αυτό ακούμε και για το θέμα της μάσκας. Η μετάδοση με τα σταγονίδια είναι μικρότερη από ότι είναι στον κορονοϊό” πρόσθεσε.

“Δεν νομίζω ότι πρόκειται να φτάσουμε σε επίπεδα ιδιαίτερα ανησυχητικά. Υπάρχει μια εγρήγορση, όπως θα έπρεπε” υπογράμμισε.

“Το εμβόλιο της ευλογιάς ήταν ζωντανός ιός επομένως η ανοσία κρατάει για πάντα. Δεν έχουμε σαφή δεδομένα πώς επιδρά το εμβόλιο αυτό στην περίπτωση της ευλογιάς των πιθήκων” σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.