Δημήτρης Λιγνάδης: Έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου άσκησε η εισαγγελέας

Έφεση άσκησε η εισαγγελέας εφετών Βασιλική Χαλβά στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Της Άννας Κανδύλη 

Η εισαγγελική λειτουργός αφού μελέτησε το αποδεικτικό υλικό, κατόπιν της παραγγελίας που έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Μαρία Γκανέ, κατέληξε πως δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας του δικαστηρίου τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα βιασμό όσο και για τις ποινές που του επιβλήθηκαν για τους άλλους.

Συγκεκριμένα, ως προς την αθώωση έκρινε ότι από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, τους μάρτυρες και την κατάθεση του ίδιου του μηνυτή, η πράξη έχει τελεστεί.

Όσον αφορά στις ποινές που επέβαλε το Δικαστήριο (κάθειρξη 12 έτη για τη μία πράξη, 5 για την άλλη, κατά συγχώνευση 12 χρόνια η τελική ποινή με αναστολή έως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο), η κ. Χαλβά έκρινε ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δυο περιπτώσεις.

Κι αυτό, λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε ο κατηγορούμενος στα θύματα του, της έντασης του δόλου του αλλά και το ότι εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη των παθόντων λόγω της ανηλικότητάς τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ