Δημήτρης Κουφοντίνας: Η διπλή επίσκεψη που τον έκανε να αναθεωρήσει για την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σταμάτα την απεργία πείνας όπως διευκρίνισε και η συνήγορος του Ιωάννα Κούρτοβικ. Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του φέρεται να έπαιξε η επίσκεψη που δέχτηκε στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείο Λαμίας το απόγευμα της Παρασκευής από τη σύζυγό του και το γιό του, ο οποίοι είχαν αναλυτική ενημέρωση και από τους γιατρούς.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο οι γιατροί του χαρακτήρισαν οριακή την κατάσταση της υγείας του και σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ανέλυαν τις διαταραχές που αντιμετωπίζει. “Η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη εξ αιτίας πολλών και πολύπλοκων συσσωρευμένων διαταραχών οργανικών συστημάτων, με προφανή κίνδυνο μόνιμων βλαβών και ανεπαρκειών αλλά και συνεχή δυνητικό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου”, αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του.”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ