“Δήμητρα της Λέσβου”: Καθυστερήσεις στη διαδικασία αναζήτησης καταγγέλλει η οικογένεια – Τα βασανιστικά ερωτήματα

Καθυστερήσεις στη διαδικασία αναζήτησης της “Δήμητρας της Λέσβου” καταγγέλλει η οικογένεια του θύματος, έπειτα από την τραγική κατάληξη που είχε η υπόθεση εξαφάνισης. Οι υπόνοιες που υπήρχαν ότι η “Δήμητρα” είχε πέσει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη, στο Παλαιό Φάληρο, στις 9 Απριλίου, χθες δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, καθώς η Τροχαία γνωστοποίησε στην οικογένεια ότι με τη βοήθεια δακτυλικών αποτυπωμάτων ταυτοποιήθηκε και επίσημα πως ο νεκρός του τροχαίου με εγκατάλειψη στο Φαληρικό Δέλτα είναι ο Δημήτρης Καλογιάννης, που αυτοπροσδιοριζόταν ως “Δήμητρα”.

Τόσο η οικογένεια του θύματος όσο και η διοίκηση του κοινωνικού συναγερμού Silver Alert μιλούν για σοβαρές καθυστερήσεις των αρχών και σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Η οικογένεια του θύματος, με δικηγόρο, αναζητεί απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων. Αρχικά, ζητεί να διευκρινιστεί γιατί ενώ το Δρομοκαΐτειο είχε δηλώσει την εξαφάνιση της “Δήμητρας” από τις 6 Απριλίου και η οικογένεια ζητούσε να ενεργοποιηθεί ο κοινωνικός συναγερμός, τελικά το Silver Alert ενεργοποιήθηκε σχεδόν 1,5 μήνα μετά. Επιπλέον, θέτει το ζήτημα γιατί ακόμη και στα τέλη Μαίου, όταν η οικογένεια και το Silver Alert ζήτησαν από τα νοσοκομεία της Αττικής να γνωστοποιήσουν εάν έχουν κάποιον τραυματία ή νεκρό με τα στοιχεία της “Δήμητρας”, τελικά δεν ειδοποίησε κανείς. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σορός βρισκόταν στο Τζάνειο από τις 9 Απριλίου, έπειτα από το θανατηφόρο τροχαίο. Τέλος, ζητεί να διευκρινιστεί γιατί η ταυτοποίηση της σορού καθυστέρησε, με αποτέλεσμα η ‘Δήμητρα” να ενταφιαστεί από την κοινωνική υπηρεσία του Τζανείου νοσοκομείου ως “αγνώστων στοιχείων”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.