Δήμαρχος Κυθήρων: Θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη φωτιά – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας μήνυση κατά παντός υπευθύνου μετά τις αποκαλύψεις για την καταστροφική πυρκαγιά στο νησί.

“Κατά παντός υπευθύνου είναι η μήνυση, ο εισαγγελέας θα προσωποποιήσει και καταθέτουμε στον Πειραιά γιατί ζητάμε να γίνει συσχέτιση με τις δικογραφίες που υπάρχουν”, είπε ο κ. Χαρχαλάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Υπό το πρίσμα των νέων στοιχείων και μετά από όλα αυτά που λέει ο κ. Ματθαιόπουλος, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα είπε, το αν είναι αλήθεια ως γεγονότα θα μας το πει η Δικαιοσύνη. Είναι ξεκάθαρο το τι έχει ειπωθεί”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κυθήρων και πρόσθεσε:

“Θα γίνει πάρα πολύ βαθιά έρευνα και με τη μήνυση την οποία καταθέτουμε το μεσημέρι στο εισαγγελέα Πειραιά… Η αξίωση αποζημιώσεων όπως ξέρετε είναι ανοιχτή για πέντε χρόνια, έχουμε το δικαίωμα, το εξετάζουμε και αυτό, αλλά καταρχήν πρέπει να τρέξει η ποινική διαδικασία… Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε λάθος συντονισμός, ότι ουσιαστικά δεν υπήρχε συντονισμός ούτε των επίγειων δυνάμεων και ότι τα εναέρια μέσα έρχονταν, έκαναν δύο ρίψεις μετά έλειπαν τέσσερις ώρες και μετά ερχόντουσαν ξανά. Αυτό το πράγμα είναι αδιανόητο”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ