Δήμαρχος Αράχωβας για τον βασανισμό του σκύλου: «Μέχρι να βρεθεί ο ένοχος δεν κοιμόμαστε, δεν υπάρχει συγκάλυψη»

Οργή και φρίκη έχει προκαλέσει ο άγριος βασανισμός του Όλιβερ στην Αράχωβα, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ώρες μετά. «Δεν θα το αφήσω, θα το πάω μέχρι τέλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του σκύλου.

Ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ μιλώντας στο MEGA, ξεσπά για τον θάνατο του σκύλου του, λέγοντας πως «πρέπει να βρεθεί ο εγκληματίας, αυτός που το έχει κάνει σε αυτή την κλειστή κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια που ζω. Δεν αποκλείω τίποτα, είμαι έτοιμος να ακούσω το οτιδήποτε».

«Ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Τραγική κατάσταση και όχι απλά σοκαρίστηκα. Δεν το πίστευα», είπε ο ιδιοκτήτης.

Όπως λέει, το απόγευμα της Κυριακής βγήκε για την καθιερωμένη του βόλτα και αποκλείει το σκυλί του να έφυγε σε μεγαλύτερη ακτίνα από το σπίτι του. «Είχε σταθερή πορεία. Γνώριζα που κινούνταν. Και πιστεύω ότι έγινε κοντά στον χώρο μου».

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα δεδομένα και τις μαρτυρίες και ζητά σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει άμεσα μαζί τους.

Την ώρα που ο κακοποιητής του σκύλου είναι άφαντος, φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν πως επιχειρείται μια προσπάθεια συγκάλυψης. «Είμαι έξαλλη με την προσπάθεια συγκάλυψης», δήλωσε η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων.

Η ίδια μάλιστα προχωρά σε αναδημοσιεύσεις σχολίων που δέχεται στο facebook που της λένε να προσέχει τι λέει καθώς το ζώο δεν κακοποιήθηκε.

«Η Αράχωβα δεν θα σβήσει ποτέ, διότι οι Αραχωβίτες είναι οι μόνοι γνήσιοι Έλληνες και λεβέντες. Το τέρας ήταν αγριογούρουνα και ο υποτιθέμενος βιασμός που εμφάνισαν τα ΜΜΕ φλεγμονώδες περιεδρικό απόστημα» αναφέρεται σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Η γνωμάτευση της κτηνιάτρου

Η γνωμάτευση της κτηνιάτρου που εξέτασε το πανέμορφο χάσκι ήταν σαφής και μιλά για βαρύτατη κακοποίηση του ζώου που δεν άντεξε και πέθανε από ανακοπή.

«Τόσο σκληρό περιστατικό με ανθρώπινο παρέμβαση είναι η πρώτη φορά. Έπρεπε να το περίθαλψη πήρα γεννητικό υλικό και φωτογραφίες», δήλωσε η κτηνίατρος που τον εξέτασε.

«Κατάλαβα ότι έχει μαρτυρήσει αυτό το σκυλάκι στα χέρια αυτού που το έκανε. Είχε αιμορραγία ήταν σε άθλια κατάσταση. Έπειτα τα επιβεβαίωσε και η κτηνίατρος μου», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του.

Δήμαρχος Αράχωβας: Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι

Ο δήμαρχος Αράχωβας, Γιάννης Σταθάς, μίλησε για πρώτη φορά για την υπόθεση στην εκπομπή Live News ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος περιμένει από την Αστυνομία να ενημερώσει τι ισχύει και τι όχι.

«Οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε και είμαστε οργισμένοι και θέλουμε να βρεθεί, αν υπάρχει ένοχος, είμαστε εμείς. Να βρεθεί. Ούτε συγκάλυψη, ούτε τίποτα υπάρχει» είπε αρχικά.

«Μόνο και μόνο στην ιδέα πως υπάρχει ένας άνθρωπος που το έκανε αυτό, είναι το πρώτο που μας τρομάζει. Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι. Έχουμε βγάλει δελτίο Τύπου τους καλώ όλους να καταθέσουν ότι ξέρουν. Εμάς μας ενδιαφέρει να βρεθεί ό ένοχος. Μέχρι να βρεθεί ο ένοχος δεν κοιμόμαστε. Περιμένω από την Αστυνομία να μας ενημερώσει για το τι ισχύει και τι όχι. Όλα τα άλλα είναι φήμες. Εμείς δεν έχουμε κάποιο χαρτί αλλά η μόνη δήλωση που έχουμε είναι αυτή που έκανε η πρώτη κτηνίατρος».

«Δε ξήλωσαν τις κάμερες – Η αστυνομία ήρθε και τις πήρε»

Η ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Αράχωβα μίλησε για την φήμη που κυκλοφόρησε πω οι κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στη περιοχή ξηλώθηκαν, διαψεύδοντάς το.

«Δεν ισχύουν όσα λένε ότι κατέστρεψαν τος κάμερες μας. Είναι κανονικά στη θέση τους. Ήρθε η αστυνομία και πήρε κανονικά το υλικό. Δεν το ελέγξαμε εμείς, να δούμε τι φαίνεται. Κανένας Αραχωβίτης δεν  θα έκανε κάτι τόσο αποτρόπαιο. Κάνεις δεν συγκαλύπτει. Αν και όσοι ξέρουν θα μιλήσουν εάν είδαν κάτι».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ