Δήλωση “βόμβα” στενού συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου – ΒΙΝΤΕΟ

Σε δήλωση «βόμβα» σχετικά με το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προχώρησε δημοσίως, οκτώ χρόνια μετά την κοίμηση του, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του.

«Το κακό που συμβαίνει δεν θα συνέβαινε… Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει σε μία τέτοια εποχή» λέει χαρακτηριστικά ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου δεν ήταν τυχαίος.

Ο αρχιμανδρίτης από τον Βόλο διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και αργότερα διευθυντής του ραδιοφώνου της Εκκλησίας.

Κατά κοινή ομολογία, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, αποτέλεσε τον «κυματοθραύστη» του Αρχιεπισκόπου, καθώς δεχόταν τα εσωτερικά πυρά όσων έβαλλαν κατά του Χριστόδουλου και δεν δίσταζε να εκφράζει ευθέως τη γνώμη του και να κοντράρεται, υπερασπιζόμενος τον ηγέτη της Εκκλησίας, το πρόσωπο που θα ήταν τώρα ο ηγέτης της Αντίστασης, λέξη που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος χρησιμοποίησε στις τελευταίες φράσεις του το 2008.

Σήμερα, από τη θέση του υπευθύνου του γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, ο π.Επιφάνιος επανέρχεται στο προσκήνιο, κάνοντας τα σενάρια συνομωσίας να φουντώνουν με τις δηλώσεις του ότι ο Χριστόδουλος έπρεπε να πεθάνει γιατί την εποχή που διανύουμε θα αποτελούσε εμπόδιο.

«Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει, για αυτό και δεν ζει. Και ο νοών νοείτω» ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Astra του Βόλου.

Ο αρχιμανδρίτης τόνισε ότι πλέον είναι απαλλαγμένος από το συναισθηματικό φορτίο του χαμού του Χριστόδουλου και μπορεί να αντιλαμβάνεται με διαύγεια φαινόμενα και γεγονότα και να τα ερμηνεύει.

«Εάν ζούσε σήμερα, η χώρα ήταν διαφορετική. Αυτό το κακό που συμβαίνει σήμερα δεν θα συνέβαινε. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βυθίζεται και ο Χριστόδουλος θα ήταν εμπόδιο στο σχέδιο του κακού. Μπορώ να πω ότι, όσα περνά ο καιρός, πιστεύω ακόμα περισσότερο ότι ο μακαριστός θα μπορούσε να αναχαιτίσει την όλη κατάσταση».

«Δεν είναι τυχαίο ότι όλα ξεκίνησαν από την επόμενη του θανάτου του. Στην αρχή δεν ήθελα να το πιστέψω, πλέον όμως το πιστεύω» σημείωσε στη συνέντευξη του.

Ο Επιφάνιος Οικονόμου συνέχισε τις δηλώσεις του εξηγώντας το σκεπτικό του ουσιαστικά ότι όλα είναι προσχεδιασμένα: «Θα τα πω όπως τα νιώθω. Πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Χριστόδουλος θα ήταν το “μεγάλο αγκάθι” στην ιστορία αυτή. Μεγάλο εμπόδιο. Γιατί θα μετουσίωνε τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού για αντίσταση και ανάκαμψη. Γιατί έβλεπε που πάμε. Νομίζω ότι τώρα όλα ερμηνεύονται. Όταν ένας άνθρωπος απεγκλωβίζεται από τα συναισθήματά του, βλέπει τα πράγματα καθαρά και αντιλαμβάνεται την ερμηνεία των γεγονότων».

Ο αρχιμανδρίτης επεσήμανε, μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ότι είναι πιθανό όλα αυτά να τα γράψει σε βιβλίο.

Πηγή video: VolosPrint Εκτυπώσεις

Πηγή: espresso

 

Ιερώνυμος: Να δώσουμε πίστη και δύναμη στα παιδιά

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ