Πρωτοφανής πρόκληση από τις αλβανικές αρχές – Σχηματίζουν δικογραφία κατά του νεκρού Κατσίφα

Στην υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα αναφέρθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου ομογενή, Κώστας Γιοβανόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

“Είπαν στον πατέρα να καταθέσει. Να καταθέσει τι ο πατέρας; Ένας άνθρωπος πάμφτωχος, που δεν έχει πάει παρά στο διπλανό χωριό να πάει στα Τίρανα, λες και ξέρει κάτι για την υπόθεση ή μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη, τον συλλογισμό του κ. Εισαγγελέα για το εάν θα δώσει ή όχι τη σορό. Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες, είναι ένα ταξίδι στον χρόνο αυτή η επίσκεψη που έκανα εγώ στο Αργυρόκαστρο. Το χωριό είναι όλο αγκαλιασμένο, περιμένει να κάνει μία Ορθόδοξη κηδεία. Να πενθήσουν οι άνθρωποι όπως το δικαιούνται”, είπε ο κ. Γιοβανόπουλος και πρόσθεσε:

“Εγώ έχω ένα αλβανικό έγγραφο, το οποίο δεν το υπέγραψα αλλά έμεινε στα χέρια μου, η ποινική δικογραφία που συντελείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Και ανοιχτή να ήταν η δικογραφία θα έκλεινε ταυτόχρονα και θα αρχειοθετούνταν σε οποιoδήποτε πολιτισμένο κράτος του κόσμου. Εδώ η δικογραφία αυτή έγινε μετά τον θάνατο… Μερικές φορές προσπαθώ να λύσω αυτούς τους νομικούς γρίφους με βάση τον κώδικα, αλλά δυστυχώς τα φίλτρα είναι διαφορετικά. Τα φίλτρα είναι πολιτικά, θρησκευτικά”.

“Όφειλε η οικογένεια να έχει και έναν παραστάτη Αλβανό υπήκοο, να έχει έναν Αλβανό δικηγόρο. Σε ακτίνα 400 – 500 χιλιομέτρων από τους Βουλιαράτες, δεν μπορούσαμε να βρούμε δικηγόρο. Δεν δεχόταν κανείς για ευνόητους λόγους”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ