Δικηγόρος και φανοποιός εν δράσει

Εξιχνιάστηκε από την οικονομική αστυνομία απάτη σε βάρος χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, υποκαστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην Τρίπολη. Συνελήφθησαν δύο Έλληνες στην Τρίπολη και τη Λακωνία, ένας 44χρονος δικηγόρος και ένας 50χρονος φανοποιός οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο του 2010,  είχαν καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 800.000 ευρώ, του οποίου η προέλευση ελέγχεται. Σύμφωνα με την αστυνομία, μέσω αυτού του ποσού και χρηματιστηριακών συναλλαγών, μετατροπής νομισμάτων και προθεσμιακών καταθέσεων, κατάφεραν να αποκτήσουν παράνομα 52.500 ευρώ.Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 44χρονος δικηγόρος είχε καταρτίσει πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας του 50χρονου φανοποιού, και δρώντας αντ΄αυτού έκανε σε διάφορα χρονικά διαστήματα καταθέσεις ύψους 800.000 ευρώ.

Επίσης, τα φορολογικά στοιχεία των συλληφθέντων, καθώς διαφαίνεται αναντιστοιχία με τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει στο παρελθόν. 

Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία πιστοποιητικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ