Δίκη Κωστόπουλου: «Έστειλα μήνυμα στην Αθανασοπούλου και μου είπε “με βίασε”, πάγωσα» κατέθεσε ο Κώστας Βαζάκας

Στις 5 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλου, με το δικαστήριο σήμερα να διατάσσει την βίαιη προσαγωγή της φίλης της Έλενας Αθανασοπούλου, στην οποία η καταγγέλλουσα ηθοποιός είχε εκμυστηρευτεί το ίδιο βράδυ πως τη βίασε ο σκηνοθέτης.

Της Άννας Κανδύλη

Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε με την κατάθεση του σεναριογράφου Κώστα Βαζάκα ο οποίος κατέθεσε πως και σε εκείνον το φερόμενο θύμα είχε μιλήσει τότε για βιασμό.

«…Ένα βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο μου, με πήρε ο Κωστόπουλος και μου είπε ότι είχε βγει με την Έλενα για φαγητό και μετά πήγαν σε ένα πάρκινγκ και βρέθηκαν ερωτικά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Μου είπε ότι όταν πήγε να προχωρήσει στην πράξη, εκείνη αντέδρασε, φώναζε κι εκείνος την έβαλε δίπλα του, προσπάθησε να την ηρεμήσει και την πήγε στο «Ακρωτήρι».

Μου είπε ότι πήγε κι αυτός μέσα και πως εκείνη δεν του μιλούσε κι εκείνος έφυγε. Εγώ της έστειλα ένα μήνυμα κι εκείνη μου είπε πως «ο Κωστόπουλος με βίασε». Εκεί πάγωσα. Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι δεν υπάρχει βιασμός και πως σταμάτησε όταν του είπε πως δεν θέλει…. Με ρώτησε αν θα πάει στην αστυνομία αφού θεωρεί ότι την βίασε. Εγώ δεν ήμουν μπροστά, ξέρω τι μου είπε ο ένας και τι μου είπε ο άλλος. Αυτός μου το περιέγραψε σαν μια κακή στιγμή σε ένα ζευγάρι. Θεώρησε ότι είχε πιει και γι’ αυτό αντέδρασε έτσι η Έλενα…». Όταν η ηθοποιός του είπε, χρόνια μετά, ότι θα το καταγγείλει, ο μάρτυρας της απάντησε πως έπρεπε να το κάνει τότε.

«Μου είπε ότι τώρα με το me too έχουν βγει περιστατικά που έχουν αφυπνίσει τον κόσμο και το έχει πολλά χρόνια μέσα της και θα τον καταγγείλει. Εγώ της είπα «που θα πας τώρα; Μακάρι να το είχες κάνει τότε. Με τι στοιχεία θα πας;» Το είπα γιατί πολλές φορές το θύμα πρέπει να αποδείξει την αθωότητα του. …Όταν η Έλενα μου είπε για την καταγγελία, πήρα τον Κωστόπουλο και του είπα για το περιστατικό κι αυτός δεν το θυμόταν. Μου λέει «ποια είναι αυτή; Ποτέ έγινε αυτό;». Εγώ του θύμισα για ποια πρόκειται».

Εισαγγελέας: Γιατί σας κάλεσε ο κατηγορούμενος εκείνο το βράδυ αν δεν είχε κάνει κάτι κακό;
Μάρτυρας: Γιατί ήθελε να δει τι είχε η Έλενα. Αυτό κατάλαβα εγώ.
Εισαγγελέας: Όταν του είπατε ότι η κοπέλα λέει πως την βίασε ποια ήταν η αντίδραση του;
Μάρτυρας: Με ρώτησε αν θα πάει στην αστυνομία και μου είπε πως αν θέλει να πάει να της πω πως θα τη συνοδεύσει αυτός.
Πρόεδρος: Θυμάστε τι σας είπε ακριβώς όταν του είπατε ότι η κοπέλα λέει ότι βιάστηκε;
Μάρτυρας: Έδειξε έκπληξη με την έννοια τι είναι αυτά που λες. Μου είπε πως ήταν μεθυσμένη και πως αν θέλει να πάει στην αστυνομία να πάνε μαζί. Το αρνιόταν. Μου έλεγε πως μόλις αντέδρασε εκείνη, αυτός σταμάτησε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ