Δίκη Καρκά: Πρόταση εισαγγελέα για αθώωση του ηθοποιού που κατηγορείται για τον βιασμό του ταξιτζή

Της Άννας Κανδύλη

Την αθώωση του ηθοποιού Γιώργου Καρκά για το αδίκημα του βιασμού πρότεινε η εισαγγελέας του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά. Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος. Όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση DNA της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος DNA του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί. Ο γενετιστής κύριος Φιτσιαλος όσον αφορά στην συγκεκριμένη έκθεση εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA. Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δεν αφήνει περιθώρια. Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα. Ούτε ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρόγα. Προτείνω να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού».

Αντίθετα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Η διαδικασία συνεχίζεται με τος αγορεύσεις των δικηγόρων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ