Δίκη για το Μάτι: «Δέχτηκα παρεμβάσεις» κατέθεσε ο πραγματογνώμονας

Με την μαραθώνια κατάθεση του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Μάτι – Πραγματογνώμονας: «Έπρεπε να είχε εκκενωθεί ο οικισμός, υπήρχε χρόνος»

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο μάρτυρας κατέθεσε πως δέχτηκε παρεμβάσεις για την αλλαγή του πορίσματος, το οποίο ήδη είχε φτιάξει.

Επιπλέον, ο πραγματογνώμονας επισήμανε και τα κενά τα οποία υπήρξαν τόσο στην πρόληψη όσο και στη διαχείριση από την στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Μάτι – Πραγματογνώμονας: «Καμία οδηγία στους πολίτες, ώστε να γνωρίζουν τι έπρεπε να πράξουν και πως να κινηθούν για να σωθούν»

Στην επόμενη συνεδρίαση της Δευτέρας 13 Μαρτίου, ο Δημήτρης Λιότσιος αναμένεται να απαντήσει στις ερωτήσεις του τελευταίου δικηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας και θα ακολουθήσουν οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υπέβαλαν αίτημα να τους χορηγηθούν τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων, οι οποίες έχουν γίνει μέχρι και σήμερα. Το δικαστήριο αναμένεται να τους απαντήσει την Δευτέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ