Δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα: Την ενοχή της Ρένας Δούρου για 3 αδικήματα πρότεινε η εισαγγελέας

Να κηρυχθεί ένοχη η Ρένα Δούρου για τρία από τα τέσσερα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείται, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 με 25 νεκρούς.

Της Άννας Κανδύλη

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχή η τέως περιφερειάρχης Αττικής για πρόκληση πλημμύρας δια παραλείψεως, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως. Αντιθέτως ζήτησε να αθωωθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς όπως είπε δεν προέκυψε ότι είχε δόλο.

Από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους, η εισαγγελέας πρότεινε οι 20 να καταδικαστούν κατά περίπτωση για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια τελούμενα δια παραλείψεως, και πλημμύρα από αμέλεια. Αντίθετα, αθώωση πρότεινε η εισαγγελέας για 17 άτομα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, εκτός από τον προϊστάμενο πολεοδομίας Ελευσίνας και τους δυο υφιστάμενους του.
Τέλος πρότεινε την πλήρη απαλλαγή μιας κατηγορούμενης, υπαλλήλου της επιτροπής  αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς έλειπε σε άδεια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ