Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Μαχαίρωσα δυο φορές τον φίλο του» ομολόγησε ο 9ος κατηγορούμενος

Κυνική ομολογία του 9ου κατηγορούμενου στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ο κατηγορούμενος, που στην αρχή της απολογίας του ζήτησε συγγνώμη για το άγριο έγκλημα, παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε δύο φορές τον φίλο του Άλκη, το μοιραίο ξημέρωμα της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

Δίκη για Καμπανό: «Ήταν πεσμένος και τον χτυπούσαν 3-4 άτομα» – Η απολογία κατηγορουμένου και η αντίδραση της μητέρας του Άλκη

«Τα λόγια μπροστά στον θάνατο δεν έχουν σημασία. Έζησα κι εγώ ένα θάνατο ενός δικό μου πρόσωπο και κατάλαβα τον πόνο. Ένα μεγάλο συγγνώμη» είπε ξεκινώντας την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο 9ος κατηγορούμενος, σύμφωνα με το thesstoday.

«Πήγαινα στον σύνδεσμο στην Αθήνα. Πριν από 1,5 χρόνο ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη για μια κοπέλα, είχα κάποιους γνωστός. Ήξερα κάποιους από τους 12» συνέχισε και εξήγησε έπειτα για τη μοιραία νύχτα: «επικρατούσε μια αναστάτωση στο σύνδεσμο εκείνο το βράδυ λόγω του περιστατικού στο Ωραιόκαστρο. Είπαν πως είχαν τσεκούρια και σπαθιά. Είπαμε αυθόρμητα πάμε Χαριλάου. Είχαμε συμφωνήσει να είναι ο 1ος μπροστά. Πήρα ένα μαχαίρι τύπου κάραμπιτ από τον σύνδεσμο. Ήταν το μαχαίρι με τη μικρότερη λάμα. Το ξύλο το είχε ο 11ος. Στη διαδρομή σκεφτόμουν μήπως μας περιμένουν γι’ αυτό πήρα και το μαχαίρι. Έχω ξαναβρεθεί σε τέτοιο περιστατικό αλλά στην Αθήνα. Έγινε επίθεση από άλλους προς το σύνδεσμο στην Αθήνα» πρόσθεσε ο κατηγορούμενος.

Άλκης Καμπανός: «Όταν είδα ότι υπάρχει τόση ένταση κοκκάλωσα και σκέφτηκα “τι πάω να κάνω;”» – Η κατάθεση του 8ου κατηγορούμενου

«Εκείνο το βράδυ είδαμε τα άτομα στα σκαλάκια. Ο 10ος ήταν στα πέντε μέτρα μπροστά μου, είδα ένα κράνος και ξεκίνησε η συμπλοκή. Είδα το χτύπημα προς τον 2ο με το κράνος. Ο 10ος ανέβηκε δυο σκαλιά και χτύπησε κάποιον στο κεφάλι. Μαχαίρωσα δυο φορές τον φίλο του Άλκη. Κυνήγησα ένα άτομο προς την Πλαστήρα» είπε ακόμη και συνέχισε «εγώ είπα πάμε, πάμε, σπάμε».

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ