Δίκη Χρυσής Αυγής: “Βόμβα” η πρόταση της Εισαγγελέως για τη δολοφονία Φύσσα – Το ξέσπασμα της μητέρας του

«Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε;» αναρωτήθηκε η Μάγδα Φύσσα μετά την πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντίας Οικονόμου για ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την απαλλαγή των 17 συγκατηγορούμενων του από την κατηγορία της άμεσης ή απλής συνέργειας. Παράλληλα κατά την εισαγγελική λειτουργό καμία ευθύνη δεν φέρει η ηγεσία της Χρυσής Αυγής αφού όπως αναρωτήθηκε «τι όφελος θα είχε το κόμμα από τη δολοφονία;»

Το σκεπτικό

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά, όπως κατηγορείται, δηλαδή για ανθρωποκτονία από δόλο αλλά και την απόρριψη κάθε ισχυρισμού του, μεταξύ αυτών και ότι τέλεσε το έγκλημα ευρισκόμενος σε άμυνα.

Αντιθέτως , πρότεινε την απαλλαγή των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων της δολοφονίας Φύσσα από τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία και της απλής συνέργειας σημειώνοντας πως μέσα στο όχημα του Γ. Ρουπακιά εκείνο το μοιραίο βράδυ, δεν βρίσκονταν ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 34χρονου μουσικού.

Η ηγεσία

Κατά την εισαγγελέα δε, δεν υπήρξε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επικαλούμενη στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις ανέφερε ότι : «Δεν ακούστηκαν φράσεις που να δείχνουν ότι δόθηκε εντολή για τη δολοφονία Φύσσα ή ότι ήταν …Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτή. … Άλλωστε ποιοι θα ήταν το όφελος για τη Χρυσή Αυγή. Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα γιατί την διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποια άλλο βράδυ σε άλλο απόμερο σημείο ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ