Δίκη Χρυσής Αυγής: Το αίτημα του Κασιδιάρη – Επιχειρεί να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα

Της Άννας Κανδύλη

Στο Εφετείο, όπου συνεχίζεται η διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε να λάβει τον λόγο για μια δήλωση, προσκομίζοντας -όπως είπε- “ένα νέο στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου”.

“Ακόμη και τώρα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Έχει γίνει τόσο μεγάλος θόρυβος αν πρέπει να δοθεί αναστολή. Πηγαίνω στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου αμέσως μετά το βράδυ της δολοφονίας. Υπάρχουν στοιχεία που δεν αναφέρθηκαν και προσωπικά με έχουν συνταράξει” ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως υποστήριξε στις 16.9.13 εμφανίζεται επανειλημμένα τηλεφωνικός αριθμός που συνδέεται με ανώτερο κυβερνητικό παράγοντα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά. “Συγκεκριμένα, αριθμός της γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Εμφανίζεται φυσικό πρόσωπο. Το τηλέφωνο αυτό ανήκει στον Δημήτρη Βαρτζόπουλο , τον εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού. Μπορεί να τα εξετάσει το δικαστήριο τώρα. Αυτός ο άνθρωπος μίλησε με πρόσωπο που είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον καθ’ ομολογίαν δράστη το βράδυ του φόνου, δύο ημέρες αργότερα. Το πρόσωπο αυτό έχει συνεχείς επικοινωνίες. Τα έχω αποδελτιώσει από τη δικογραφία, ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση έστω και τώρα. Το δικαστήριο έχει υποχρέωση. Έχει καταστραφεί η ζωή μου κυριολεκτικά , δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτό το φόνο. Είναι προσβλητικό για την προσωπικότητά μου.

“Ζητώ ο άνθρωπος αυτός να έρθει στο δικαστήριο να εξηγήσει τι έλεγε με τον άνθρωπο που συνομιλούσε με τον δράστη; Ζητώ την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση εμού του ιδίου με τον Δημήτριο Βαρτζόπουλο. Δεν προδικάζω τίποτα. Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Δηλώνω αθώος, το έγκλημα είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου. Προκαλούνται ερωτηματικά, δεν προδικάζω τίποτα, να μένει φως στο τι έλεγαν τότε” ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ