Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι δήλωσε ο Κώστας Παπαδάκης σχετικά με τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων

Δεν υφίσταται αδιέξοδο, παρότι ο νέος ποινικός κώδικας “έχει πράγματι καταργήσει την παρεπόμενη ποινή της στερήσεως των πολιτικών δικαιωμάτων”, υποστήριξε ο Κώστας Παπαδάκης, σε δηλώσεις του έξω από το Εφετείο, υπογραμμίζοντας ότι “δεν είναι αδύνατη η αντιμετώπιση”, με την προσθήκη του ασυμβίβαστου μέσω της αλλαγής της εκλογικής νομοθεσίας.

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ώρες, είπε πως “η αντιμετώπιση του αποκλεισμού δεν είναι θέμα αποκλειστικά του Ποινικού Κώδικα και μπορεί να λυθεί άμεσα, χωρίς να υπάρχει αναδρομικότητα” μάλιστα “έστω και χωρίς η καταδίκη να είναι αμετάκλητη”.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να συγχέεται η διαδικασία της κατάθεσης καταστατικού στον Άρειο Πάγο με τον αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία. “Ο Άρειος Πάγος θα αντιμετωπίσει μια νέα πραγματικότητα και θα αναλάβει τις ευθύνες του και είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει δικαιοσύνη” υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης.

Αναφερόμενος στην κατάργηση της έκπτωσης των πολιτικών δικαιωμάτων “μαζί με άλλα πολλά” όπως η μείωση των ποινών και το ελαφρυντικό της μη εύλογης διαρκείας της δίκης, έκανε λόγο για “δώρο στη Χρυσή Αυγή” ωστόσο επανέλαβε πως “δεν υπάρχουν αδιέξοδα ως προς τη μη συμμετοχή σε εκλογές”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ