Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν οι καταδικασθέντες – Τα σενάρια και ο σχεδιασμός

Σε φυλακές της ενδοχώρας, που διαθέτουν κελιά, αναμένεται να οδηγηθούν οι καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή, εφόσον δεν αποφασιστεί αναστολή στην έφεση, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Όπως φαίνεται έχει αποκλειστεί το σενάριο των φυλακών του Κορυδαλλού, των φυλακών με θαλάμους, όπως και των αγροτικών φυλακών, και οι καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, θα οδηγηθούν σε φυλακές που διαθέτουν κελιά για δύο έως τέσσερις κρατούμενους. Τέτοιου είδους φυλακές, είναι αυτές στο Μαλανδρίνο, στον Δομοκό, στα Τρίκαλα και τη Νιγρίτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιοι από τους καταδικασθέντες να οδηγηθούν στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα, ωστόσο, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προαυλίζονται σε διαφορετικό χώρο σε σχέση με άλλους κρατούμενους και σε διαφορετικές ώρες μεταξύ τους.

Πάντως, η κ. Σοφία Νικολάου διαβεβαιώνει ότι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει φροντίσει ώστε όλες οι φυλακές να διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για κάθε κρατούμενο.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής περιγράφει την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, από εδώ και στο εξής, βήμα-βήμα, έως ότου οι καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή οδηγηθούν στις φυλακές.

«Η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής θα τελειώσει όταν ολοκληρωθεί και η διαδικασία επί της αναστολής ή όχι των ποινών. Εφόσον το δικαστήριο απορρίψει τα αιτήματα των καταδικασθέντων για αναστολή εκτέλεσης των ποινών που τους επιβλήθηκαν και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αρμόδιος για την επιλογή του Καταστήματος Κράτησης είναι ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών. Η διαδικασία προβλέπει την εμφάνιση των καταδικασθέντων στην Εισαγγελία, είτε μετρά από σύλληψη είτε αυθορμήτως. Τότε και μόνο τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εκδώσει παραγγελία φυλάκισης στα οριζόμενα από τον ίδιο Καταστήματα Κράτησης. Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει φροντίσει ώστε όλες οι ελληνικές φυλακές να διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή, καθώς και το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας, για κάθε κρατούμενο», αναφέρει συγκεκριμένα η κ. Νικολάου.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.