Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήταν ενέδρα» κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα

δίκη Χρυσής Αυγής

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν εάν θα εξεταστεί ως μάρτυρας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής , η σύντροφος του Παύλου Φύσσα στην αγκαλιά της οποίας άφησε τη τελευταία του πνοή ο 34χρονος μετά το δολοφονικό χτύπημα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Της Άννας Κανδύλη

Η σύντροφος του μουσικού, που δεν κατέθεσε ούτε στο πρωτόδικο δικαστήριο, έχει κληθεί για σήμερα.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την κατάθεση της Παρασκευής Καραγιαννίδου, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας καθώς εκείνο το βράδυ καθόταν με μία φίλη της σε ένα παγκάκι, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο όπου μαχαιρώθηκε θανάσιμα ο μουσικός.

Όπως κατέθεσε, είδαν μετά τη λήξη του αγώνα, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων να τρέχουν προς το μέρος τους με περίπου οκτώ από αυτούς να κυνηγούν τον Φύσσα. Τα άτομα αυτά φορούσαν ρούχα παραλλαγής.

Στη συνέχεια είδε ένα ασημί αυτοκίνητο να έρχεται ανάποδα, από το αντίθετο ρεύμα και να σταματά στο σημείο.

«Υπήρχε ένας συνοδηγός και είδα τον οδηγό να πηγαίνει προς τον κλοιό που είχαν κάνει οι άλλοι γύρω από το παλικάρι. Είδα αυτούς που είχαν κυκλώσει τον Φύσσα να ανοίγουν τον κλοιό μόλις τους πλησίαζε ο οδηγός του αυτοκινήτου. Ήταν σαν να του άνοιγαν χώρο. Τον είδα να πλησιάζει και μετά να τον έχει αγκαλιά. Όλα έγιναν γρήγορα. Τότε ήρθαν στο σημείο δύο μηχανές της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί πλησίασαν το παλικάρι που τον άκουσα να τους λέει κάτι σαν «όχι εμένα! Αυτόν!».

Πρόεδρος: Έχετε αναφερθεί σε «ενέδρα». Το ίδιο περιγράφετε και τώρα. Ήξεραν δηλαδή πως θα έρθει ο Ρουπακιάς;

Μάρτυρας: Ναι ήταν ενέδρα. Φαινόταν σαν να τον περίμεναν. Δεν αντέδρασαν όταν πλησίαζε. Του άνοιξαν χώρο.

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου η μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθησή της πως ο Ρουπακιάς θα είχε φύγει αν δεν τον έδειχνε το θύμα στους αστυνομικούς. Η κατάθεσή της συνεχίζεται με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Exit mobile version