Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Επεισόδιο με την Μάγδα Φύσσα – Την απώθησαν με τις ασπίδες τους οι αστυνομικοί

Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα, μετά το άκουσμα της απόφασης στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου, αντέδρασε όπως και άλλος κόσμος έντονα, φωνάζοντας «ντροπή».

Της Άννας Κανδύλη

Ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστή της Αστυνομίας, Σταύρο Μαυροειδάκο, τον οποίο επιχείρησαν να απομακρύνουν οι φρουροί.

Κατά την έξοδο της από την αίθουσα, οι φρουροί με τις ασπίδες τους απώθησαν άγρια τη Μάγδα Φύσσα και τους υπόλοιπους παρευρισκομένους και προκλήθηκε ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Να σημειωθεί ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κήρυξε ένοχους τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη που κατηγορούνται για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2018. Δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο άνδρες θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Για τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου λίγο πριν εκπνεύσει, το δικαστήριο τους έκρινε αθώους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ