Δικαστήριο “κούρεψε” 100% χρέος δανειολήπτη

Δικαστήριο “κούρεψε” 100% χρέος δανειολήπτη

Δεν θα πληρώσει τίποτα οικογενειάρχης δανειολήπτης από τα Χανιά, ο οποίος εργάζεται εποχιακά ως “ναυαγοσώστης”,  χωρίς ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Έτσι έκρινε το Ειρηνοδικείο Χανίων με την υπαρ.811/2014 απόφασή του, έπειτα από την εκδίκαση της υποβληθείσας κυρίας αίτησης . Ο εν λόγω δανειολήπτης, είχε χρέος από καταναλωτικό δάνειο ύψους 25.431,88 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

Ο εν λόγω δανειολήπτης πέτυχε την ένταξή του στο νόμο 3869/2010, και είδε στα πλαίσια της υπαρ.811/2014 απόφασης την ανακούφιση και την απαλλαγή του από την χρέωση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δανειολήπτη 28 χρονών, έγγαμο με δύο ανήλικα τέκνα (βρέφη και τα δύο) πρώην άνεργο σήμερα εποχιακά εργαζόμενο ως ναυαγοσώστη , με σύζυγο άνεργο , η οποία ως εισόδημα έχει το επίδομα μητρότητος ποσού 293,04 ευρώ (150 ημέρες μητρότητας)

Ο ίδιος ο δανειολήπτης μέσω όρο μηνιαίου εισοδήματος, για το έτος 2014, έχει δηλώσει 298,40 ευρώ, φιλοξενείται και ο ίδιος αλλά και τα μέλη της οικογένειας του, στο σπίτι των γονιών της συζύγου του.Το βιοτικό μηνιαίο κόστος της οικογένειας του, όπως αποδεικνύεται απο τα κατατειθέμενα στοιχεία φθάνει στα 1200 ευρώ.

Δεν διαθέτουν κανένα ακίνητο περιουσιακό στοιχείο. Μοναδικό κινητό περιουσιακό στοιχείο, που έχει στην κυριότητα ο σύζυγος, είναι ένα Ι.Χ και αυτό ευρισκόμενο σε δηλωμένη ακινησία

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, έχοντας υπόψη του τα δικαιολογητικά που συνόδευαν την αίτηση του δανειολήπτη και όσα ειπώθηκαν και στηρίχτηκαν προφορικά τόσο από τον ίδιο όσο και από την δικηγόρο αυτού, απέρριψε τις ενστάσεις και τις αιτιάσεις της τράπεζας, η οποία αρνήθηκε την αίτηση, ισχυριζόμενη και προβάλλοντας ενστάσεις ,” περί δόλου, απαράδεκτη, καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος του αιτούντος κ.λ.π ” όμως το Δικαστήριο των Χανίων, αποφάσισε υπέρ του δανειολήπτη, καθώς δεν αποδείχτηκε δόλος.

“Κούρεμα” του συνολικού χρέους, κατά 100% και επανεξέταση το έτος 2016, για την τυχόν βελτιωμένη αλλαγή του οικονομικού “προφίλ” του δανειολήπτη.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

 

Διαβάστε επίσης

Τι περιλαμβάνει η ρύθμιση για τα δάνεια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ