Δικαίωση 20 χρόνια μετά για τον αρχιφύλακα που σκοτώθηκε στο καθήκον

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 20 χρόνια για να δικαιωθεί η οικογένεια του αρχιφύλακα Θεόδωρου Κουτσοδήμου, ο οποίος είχε βρει τραγικό θάνατο το 1997 στην Καστοριά, όπου συμμετείχε στα μέτρα για τη φύλαξή του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη.

Ήταν το πρωί της 18ης Οκτωβρίου 1997 όταν ο Θεόδωρος Κουτσοδήμος οδηγούσε την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα της Τροχαίας προσπαθώντας να ελέγξει δρόμο από τον οποίο θα περνούσε η πρωθυπουργική αυτοκινητοπομπή. Όχημα που έκανε παράνομα αναστροφή του έκλεισε τον δρόμο τραυματίζοντάς τον βαριά. Λίγες μέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Έκτακτα μέτρα

Το διάστημα που ακολούθησε κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να αποζημιωθεί η οικογένεια. Βασικοί δικαιούχοι ήταν οι γονείς του αρχιφύλακα, οι οποίοι ωστόσο έφυγαν από τη ζωή περιμένοντας την απονομή της δικαιοσύνης, το 2011.

«Ζήσαμε από πρώτο χέρι τη γραφειοκρατία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Από το 2004 και για 11 ολόκληρα χρόνια πηγαίναμε από αναβολή σε αναβολή ξοδεύοντας πολλά χρήματα σε δικηγόρους. Στο μεταξύ οι γονείς μου πέθαναν και δεν πήραν ποτέ την αποζημίωση» λέει στον Ελεύθερο Τύπο ο Βασίλης Κουτσοδήμος, αδελφός του αρχιφύλακα.

Στις 13 Νοεμβρίου 2016 εκδόθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ η διαταγή για την καταβολή της αποζημίωσης «λόγω ψυχικής οδύνης» ύψους 167.554, 90 ευρώ στα πέντε αδέλφια του Θεόδωρου Κουτσοδήμου.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης:

Μυστήριο με πτώμα βοσκού που βρέθηκε σε στάνη

Νέα στοιχεία στην υπόθεση της δολοφονίας γιαγιάς και εγγονής στη Θεσσαλονίκη

Τον «έκοψαν» από την ΕΛ.ΑΣ. λόγω τατουάζ και αποζημιώθηκε με 88.000 ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ