Διεκόπη η συζήτηση για την έκδοση ή μη των Τούρκων αξιωματικών

Της Άννας Κανδύλη

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασίσει η ελληνική Δικαιοσύνη για το θέμα της έκδοσης ή μη των  Τούρκων αξιωματικών  που έφτασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα  μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το βράδυ της 15ης Ιουλίου. 

Η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για την έκδοση τριών εξ αυτών, διεκόπη για τη Δευτέρα, καθώς οι δύο από τους εκζητούμενους δεν είχαν δικηγόρο . Το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου ,ο οποίος  ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση.

Επιπλέον, η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον τρίτο Τούρκο αξιωματικό κ. Σταυρούλα Τομαρά  ζήτησε από το δικαστήριο και αυτή διακοπή της διαδικασίας  καθώς μόλις πριν από δύο ημέρες, στις 30 Νοεμβρίου 2016, έφτασαν από την Τουρκία στοιχεία  που είχαν ζητήσει οι ελληνικές αρχές. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να μεταφραστούν ενώ όπως είπε  η κ.Τομαρά, δεν υπάρχει και η κατάθεση του προϊσταμένου  των αξιωματικών.

Την ίδια ώρα, για την Τρίτη το πρωί έχει διακόψει τη συνεδρίαση του το Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου η εισαγγελέας της έδρας να προτείνει επί του αιτήματος έκδοσης για τους άλλους τρεις  Τούρκους αξιωματικούς. 

 

Διαβάστε επίσης

Τριτοκοσμικές εικόνες στο Πρωτοδικείο Αθηνών- ΦΩΤΟ

Η δήμαρχος Κάσου: Δεν μας φοβίζουν αυτά που λένε οι Τούρκοι – ΒΙΝΤΕΟ

 

σχολίασε κι εσύ