Διαψεύδουν ότι αδέσποτο κατακρεούργησε την 17χρονη

Διαψεύδουν ότι αδέσποτο κατακρεούργησε την 17χρονη

 

Ανυπόστατη και ψευδή χαρακτηρίζει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115  Ζωοφιλικών Σωματείων, την είδηση ότι ένα αδέσποτο πίτμπουλ κατακρεούργησε μία 17χρονη κοπέλα στην Αλεξανδρούπολη.

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της εκφράζει την οργή της για τα δημοσιεύματα και τονίζει ότι  στρέφουν τους πολίτες που δεν συμπαθούν τα αδέσποτα ζώα ακόμα και στην δολοφονία τους. 

 

«Η Ομοσπονδία μας είναι σε θέση να διαβεβαιώσει  μέσω των εκπροσώπων της  στο τοπικό σωματείο αλλά και κτηνιάτρου που επισκέφτηκαν την κοπέλα, ότι φέρει μόνο μία γρατσουνιά στη γνάθο η οποία προήλθε από  γρατσουνιά του ιδιόκτητου  σκύλου του γειτονικού σπιτιού», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, «κανένα αδέσποτο δεν την δάγκωσε και προπάντων δεν την κατακρεούργησε!»

 

«Σύμφωνα δε με τις δικές μας διασταυρωμένες μαρτυρίες, το  ιδιόκτητο σκυλί δεν επιτέθηκε σε κανέναν,  έπαιζε  με τα σκυλιά  της  17χρονης, η οποία στην προσπάθειά της να το διώξει από το σπίτι της, το έσπρωξε και αυτό  πέφτοντας  της  γρατζούνισε ελαφρά  το πρόσωπο. Κανένα ζώο λοιπόν δεν της επιτέθηκε», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Μάλιστα η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι εστάλη απειλητική επιστολή σε μία ιστοσελίδα , με την οποία μία ομάδα «ετοιμάζεται, σύμφωνα με δήλωσή τους, να εξοντώσει τα αδέσποτα αφού αυτά προκάλεσαν το υποτιθέμενο ανωτέρω περιστατικό». 

«Στην παρούσα χρονική συγκυρία στην Ελλάδα της κρίσης και με ένα λαό όπου διακρίνεται από έλλειψη ζωοφιλικής παιδείας, σεβασμού και γνώσης των νόμων και που στερείται μέτρου, όσον αφορά στη βάναυση συμπεριφορά του, είναι πολύ επικίνδυνο να δημιουργούνται εντυπώσεις και να  δημιουργείται εντέχνως τέτοιο κλίμα κατά των αδέσποτων», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Δημοσιεύματα σαν τα ανωτέρω, όπως και άλλα  γύρω από τη λύσσα, τα 16 κρούσματα της οποίας παρουσιάζονται ως επιδημία, σημειώνουν,  οδηγεί στη δημιουργία  ευεπίφορου  κλίματος για τη μαζική εξόντωση των αδέσποτων ζώων.

 

«Θα βρουν εμάς τους εκατοντάδες  χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα και εκατομμύρια στην Ευρώπη, αντίθετους λόγω και έργω. Το διογκούμενο κλίμα τρομοκρατίας ενάντια στα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, δεν θα επιλύσει τα σοβαρά ζωοφιλικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε ως κράτος, αντιθέτως θα οδηγήσει σε αυξητικές τάσεις για τη μαζική εξόντωσή τους! Όσοι υποτιμούν και κακομεταχειρίζονται τα ζώα  βασίζονται σε ανάλογα δεδομένα με αυτά που χρησιμοποιούν οι ρατσιστές εναντίον των συνανθρώπων μας. Ο εγωκεντρισμός, ο ανθρωποκεντρισμός και ο ιδιοκεντρισμός παραβιάζουν κατάφωρα τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και εκείνα των ζώων», επισημαίνουν.

 

Τέλος, καταλήγει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, «θα θέλαμε μέσα από αυτό το κείμενο να δηλώσουμε τη συμπάθειά μας στην οικογένεια της 17χρονης κοπέλας, για το τυχαίο και όχι σοβαρό περιστατικό που είχε με το δεσποζόμενο ημίαιμο λυκόσκυλο».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ