Διαψεύδει ο Μπακογιάννης ότι “ξηλώνεται” ο Μεγάλος Περίπατος – “Τα μόνιμα έργα ξεκινούν στο Σύνταγμα τον Αύγουστο”

Πολλά ήταν τα σχόλια τα τελευταία 24ωρα στο Twitter για τον Μεγάλο Περίπατο. Χρήστες τoυ μέσου κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για “ξήλωμα”, με αφορμή φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από εργασίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε δρόμους που περιλαμβάνονται στη διαδρομή. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης διέψευσε ότι “ξηλώνεται” ο Μεγάλος Περίπατος, αναφέροντας ότι μέσα στον Αύγουστο αρχίζουν τα έργα για την ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσουν και τα μόνιμα έργα στην Πανεπιστημίου, ακριβώς όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την φύτευση μεγάλων, ψηλών δέντρων και πράσινου. “Είναι ένα έργο που έχει μελετηθεί, τολμώ να πω όσο κανένα και σίγουρα έχει συζητηθεί όσο κανένα” υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν

“Είναι πια θέμα χρόνου. Περνάμε στην επόμενη φάση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας από την πρώτη στιγμή, που είναι τα μόνιμα έργα. Όταν λέμε μόνιμα έργα, εδώ τώρα θα το πω πολύ απλά για την οικονομία του χρόνου, μεγάλα πεζοδρόμια και πολύ, πάρα πολύ πράσινο, ψηλά δέντρα. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η πόλη. Ξεκινάμε από το Σύνταγμα μέσα στον Αύγουστο. Η μελέτη του Συντάγματος, η οποία θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μια εβδομάδα από σήμερα για την τελική της έγκριση, είναι στην πραγματικότητα η ολοκλήρωση της αρχικής μελέτης του Συντάγματος, η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ” ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Η ανάπλαση της κάτω πλατείας Συντάγματος, στην έξοδο της Ερμού προς το Σύνταγμα, θα δημιουργήσει στην ουσία μια καινούργια πλατεία στην οποία θα φυτευτούν 60 νέα δέντρα. Το έργο θα γίνει με βάση τη μελέτη που είχε εκπονήσει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες ομάδα αρχιτεκτόνων υπό τον διάσημο Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Μανίκα και η οποία είχε κερδίσει το διαγωνισμό για την πλατεία Συντάγματος.

“Η πλατεία Συντάγματος δεν μπορεί να περιμένει άλλο, όπως και η πόλη δεν μπορεί να περιμένει άλλο” υπογράμμισε.

“Το έργο λοιπόν ξεκινάει τον Αύγουστο και θα έχει τελειώσει σε έξι μήνες. Θα είναι μια νέα πλατεία με πολύ πράσινο, πολλά δέντρα, η οποία αποδίδεται επιτέλους στην Αθήνα. Το ίδιο θα γίνει και με την Πανεπιστημίου μέχρι το τέλος της χρονιάς, που ξεκινούν τα έργα εκεί” είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε επίσης ότι στο επόμενο τρίμηνο θα βγει στον αέρα ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Σχετικά με την Διπλή Ανάπλαση, όπως είπε, το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα δημοπρατηθεί το Σεπτέμβριο, θα χρειαστούν λίγοι μήνες για να συμβασιοποιηθεί και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τα έργα.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.