Διαμαρτύρονται εκπαιδευτικοί και γονείς

Διαμαρτύρονται εκπαιδευτικοί και γονείς

 

 

Με αίτημα να μη γίνει καμία συγχώνευση τμήματος ή σχολείου και να καλυφθούν οι κενές θέσεις με προσλήψεις εκπαιδευτικών, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πειραιά (ΕΛΜΕ) και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Η ΕΛΜΕ Πειραιά έχει κηρύξει επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

 

«Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, που αντί να προχωρήσει σε νέους διορισμούς, επιχειρεί δήθεν να εξοικονομήσει εκπαιδευτικό προσωπικό με συγχωνεύσεις τμημάτων (και σχολείων στη συνέχεια), και τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε κάτι τέτοιο» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά.

 

Η ΕΛΜΕ ζητά σε κάθε τμήμα να υπάρχουν 20 μαθητές, τονίζοντας ότι η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που οφείλει η πολιτεία να το παρέχει σε όλους πλήρως, ισότιμα και δωρεάν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ